Kestaneyi yerken 2 kez düşüneceksiniz 'Sakın böyle tüketmeyin'

Kestaneyi yerken 2 kez düşüneceksiniz 'Sakın böyle tüketmeyin'
Kış aylarının vazgeçilmezi yiyeceği olan kestaneyi tüketirken artık iki kez düşüneceksiniz.

Havaların soğumasıyla pazar tezgahların ve sokaklardaki yerini almaya başlamayan kestanenin belki de daha önce duymadığınız etkilerini okuyunca çok şaşıracaksınız. Kestanenin yanlış tüketimiyle oluşabilecek sorunlar birçok soruna neden olabiliyor.

Kestane, besin değerleri açısından yüksek olan şifalı besinlerden biridir. Kestane sağlığımız için oldukça faydalıdır. Kestane; bol lif içeriği nedeniyle uzunca süre tokluk hissi verir, bol B vitamini sayesinde sinir sitemini korur ve üreme fonksiyonlarına katkıda bulunur.

ekran-goruntusu-2023-12-06-163328.pngAncak her besinde olduğu gibi kestaneyi de yanlış tüketmek birçok zararı beraberinde getirir. Çiğ, haşlanmış ve kızarmış olarak tüketilen kestane hakkındaki bu gerçeği öğrenince çok şaşıracaksınız.

Her besinin tüketiminde olduğunu gibi aşırı tüketimden kaçınmak gerekiyor. Kestanenin fazla tüketiminden pek çok sorun doğurabilir.

ekran-goruntusu-2023-12-06-163335.png Aşırı kestane tüketimi özellikle mide problemlerine zemin hazırlar.

Kestane içerisinde bol miktarda karbonhidrat, nişasta ve şeker içerir. Bu nedenle çok fazla kestane tüketmek, şeker hastaları, tansiyon hastaları ve obeziteli bireyler için tehlike unsuru oluşturur. Ayrıca kestaneyi kesinlikle çiğ tüketmemelisiniz.

ekran-goruntusu-2023-12-06-163343.pngKestanenin hem aşırı tüketimi hem de çiğ tüketimi mide problemlerine davetiye çıkarır. Çok fazla kestane yemek hazımsızlığa neden olur ayrıca ishali de tetikler. Aynı zamanda damar hastalığı olan kişilerin kestane tüketmemesi gerekir. Günde 100 gramdan fazla kestane tüketmemeye özen gösterilmesinde fayda var.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.