Kırmızı ette fahiş fiyat artışı 'Nedeni bakın neymiş'

Kırmızı ette fahiş fiyat artışı 'Nedeni bakın neymiş'
Kırmızı et fiyatlarındaki artış Rekabet Kurumu'nun dikkatini çekti. Kurum, fiyatların rekabetle değil, yapısal nedenlerle yükseldiğini duyurdu.

KIRMIZI ETTE FİYATLAR UÇTU, REKABET KURUMU HAREKETE GEÇTİ

Kırmızı et fiyatlarının son zamanlarda tavan yapması ve arzda yaşanan daralma üzerine Rekabet Kurumu, sektördeki olası usulsüzlükleri araştırmak için ön inceleme başlattı. Bu incelemenin merkezinde, sektördeki bazı firmaların ve birliklerin rekabeti engelleyen anlaşmalar yaparak Kanun’a aykırı davrandıkları iddiası vardı.

REKABET KARŞITI EYLEM YOK, YAPISAL SORUN VAR

"Yapılan ön inceleme sonucunda, kırmızı et fiyatlarının artmasının arkasında rekabeti bozan eylemler değil, sektörün genel yapısından kaynaklanan çeşitli sorunlar olduğu anlaşıldı.

Bu bağlamda, sektörün piyasa dinamiklerinin ayrıntılı bir şekilde analiz edilmesi, pazardaki oyuncuların karşılaştığı yapısal sorunların belirlenmesi, bu sorunlara yönelik çözüm önerilerinin sunulması ve pazarın rekabet şartlarının geliştirilmesi için rekabet politikası önerilerinin hazırlanması amacıyla kırmızı et piyasasıyla ilgili bir sektör araştırması yürütülmeye başlandı."

kirmiziet2.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.