Meteoroloji'den sağanak yağış alarmı 'O illerde kesintisiz 4 gün sürecek'

Meteoroloji'den sağanak yağış alarmı 'O illerde kesintisiz 4 gün sürecek'
Meteoroloji Genel Müdürlüğü turuncu ve sarı kodlarla o illere uyarı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü turuncu ve sarı kodlu uyarı yaptı.

O İLLER İÇİN UYARILAR PEŞ PEŞE GELDİ

İstanbul, İzmir, Muğla, Aydın, Antalya için uyarılar peş peşe geldi. Herkes hazırlığını yapsın, zorunlu olmadıkça o günlerde dışarıya çıkmasın 4 gün boyunca devam edecek.

21 ARALIK HAVA DURUM RAPORU

Meteoroloji kaynaklar tarafından yapılan uyarılar vatandaşlar tarafından pür dikkat takip ediliyor. Bu sefer uyarılar İstanbul, İzmir Muğla, Aydın ve Antalya için geldi.

hava-durumu.jpg

4 GÜN KESİNTİSİZ DEVAM EDECEK

Bu iller için şiddetli yağış uyarısı yapıldı. Yağışlı havaların 4 gün boyunca devam edeceği belirtilirken hava sıcaklıklarının pazar gününden itibaren hissedilir derecede düşüş yaşayacağı da vurgulandı.

YAĞIŞLI HAVALAR ŞİDDETİYLE GERİ GELDİ

Türkiye yeniden yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Bugün başlayacak olan yağışlı sistem için meteorolojiden uyarılar peş peşe geldi.

Yağışlı havalar cuma gününden itibaren tüm yurda etkisi altına alacak. Mevsim normallerinde seyreden sıcaklıklar pazar günü hissedilir derecede düşüş yaşayacak.

yagis.jpg

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmeler kapsamında yurdun kuzeydoğusunda ve batı kesimlerinde parçalı yer yer çok bulutlu bir havanın etkili olacağı belirtildi.

Diğer şehirlerde ise durum az bulutlu bir havanın etkili olacağı belirtilirken öğle saatlerinden itibaren İzmir, Muğla, Aydın, Antalya, Çanakkale İl geneli ile birlikte Balıkesir'in batısında aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği aktarıldı.

YURT GENELİNDE HAVA NASIL OLACAK?

Yurt genelinde mevsim normallerinde seyreden havaların bugün itibariyle yavaş yavaş düşüşe geçtiği belirtildi. Ege kıyıları ve İç Anadolu'da mevsim normallerinin altında seyreden sıcaklıklar etkisini hissettirmeye başladı.

Hava Forum tarafından yapılan paylaşım doğrultusunda pazartesi, salı ve çarşamba günleri yüksek basınç ile birlikte yurdun Perşembe günü yeniden yağışların etkisi altına gireceği aktarıldı.

İstanbul barajlarında %50 seviyesine ulaşması beklenirken yağışların da yurdun dört bir yanında barajları etkilemesi bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.