Akaryakıta zammın kralı geldi Emekli zammının bedeli sürücülerden mi çıkıyor

Akaryakıta zammın kralı geldi  Emekli zammının bedeli sürücülerden mi çıkıyor
Dün benzine yapılan 1 lira 49 kuruşluk zammın ardından dün gece yarısından sonra motorine 1 lira 62 kuruş zam daha geldi. Sosyal medya kullanıcıları ise emeklilere yapılacak zammın akaryakıt fiyatlarından çıkarıldığını savunan mesajlar atmaya başladı.

Brent petrolün ucuzlaması, birçok ülkesinde petrol fiyatlarının gerilemesine ya da sabit kalmasına yol açarken Türkiye'de akaryakıt fiyatlarına ardı ardına zam geliyor. Araç sahipleri ise isyanda. Sosyal medyada birçok kullanıcı maaş zamlarının bedelinin akaryakıt fiyatlarından çıkarıldığı görüşünde birleşti.

Hükümet, önceki gece benzine 1 lira 49 kuruşluk bir zam yapmıştı. Akaryakıt zammı motorinde devam ediyor. Dün gece yarısından itibaren aldığınız motorinin litre fiyatına 1 lira 62 kuruşluk bir zam daha eklendi.

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinden önce benzinin litresi 19 lira 81 kuruş, motorinin litresi ise 18 lira 59 kuruştan satılıyordu. İki seçim arası bu makasın daha da açılması bekleniyor.

ARAÇ SAHİPLERİ SOSYAL MEDYADA İSYAN ETTİ

Akaryakıt zamlarına isyan eden bir araç sahibi mesasında “Hükümet, emeklilere verilecek ikramiyeyi akaryakıta yapacağı zamlarla karşılamak için harekete geçti. Brent Petrolün fiyatı 80 dolara çıkmadı ama hükümet benzin zammının ardından bugün de motorine zam yapacak. Asgari ücret, memur ve emekli zamlarını kaşıkla verip kepçeyle geri alacaklar” ifadelerini kullandı.

"MOTORİN VE BENZİNİN LİTRESİ 45 TL'YE ÇIKACAK"

Başka bir sosyal medya kullanıcısı ise akaryakıta yeni yılda büyük bir zam geleceğini iddia ederek tepkisini “Buraya not edin. Akaryakıta öyle bir vergi gelecek ki benzin ve motorinin litre fiyatı 45 TL’ye çıkacak. Bu zamların üstüne tütün ürünleri, alkollü içecekler ve trafik ve vergi cezalarını da ekleyin. Vatandaşlar devleti beslemekle görevli kişilerdir” diyerek gösterdi.

21 ARALIK 2023 AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL

Benzin: 34,57 TL

Motorin: 34,90 TL

LPG (Otogaz): 17,14 -17,60 TL

ANKARA

Motorin fiyatı: 38,46 TL

Benzin fiyatı: 35,15 TL

LPG fiyatı: 16,29 TL

İZMİR

Motorin fiyatı: 38,45 TL

Benzin fiyatı: 35,21 TL

LPG fiyatı: 16,00 TL

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.