Yılbaşı sofralarının gözdesi 'Hindi fiyatları cep yakıyor'

Yılbaşı sofralarının gözdesi 'Hindi fiyatları cep yakıyor'
Yılbaşına sayılı günler kaldı. Sofraların vazgeçilmezi olan hindi fiyatları bu yıl cep yakıyor.

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde hindi yetiştiriciliği yapan Muzaffer Çetin, yılbaşı öncesi yoğun talep olduğunu söyledi. Çetin, yılbaşı öncesi 4 bin 500 hindinin 3 binini kilosu 350 liradan sattı. Diğerleri hindiler için ise sipariş aldı.

11.jpg

Hayrabolu'da 16 yıldır hindi yetiştiriciliği yapan Muzaffer Çetin, yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi hindilere, bu yıl da büyük ilgi olduğunu ifade etti.

12.jpg

"GEÇEN SENE GÖRE BU YIL FİYATLAR DAHA İYİ, GEÇEN YIL 100 LİRAYDI"

Çetin, geçen sene kilosu 100 lira olan hindiyi bu yıl 350 liraya sattığını söyledi. Çetin; "Bu yıl satışlarımız çok güzel, 4 bin 500 adet vardı; 3 bini satıldı. Diğerlerinin de siparişi tamamıyla bitti diyebiliriz. Kilosu 350 lira. Bir hindi ortalama olarak 8 ile 13 kilo arasında değişiyor. Geçen sene göre bu yıl fiyatlar daha iyi, geçen yıl 100 liraydı.

Çetin şu şekilde sürdürdü: Şimdi 350 lira kilosu ama maliyetler de arttığı için bu fiyat da normaldir. Geçen yıl 5 bin hindi vardı ancak bu yıl da talep arttığı için daha fazla üretmek istedik ama işin zorluğundan, zahmetinden yapamadık ancak bu kadar üretebildik diyen Çetin, özelikle İstanbul, Bursa, İzmir, Çanakkale, Ankara, birçok yerden talep var." dedi. Siparişlerimiz iyi, satışlar güzel. İşin zahmeti bizi yoruyor" dedi.

13.jpg

"KANAT ALTINA DİKKAT EDİN"

Muzaffer Çetin, hindi alacaklara tavsiyelerde bulundu. İyi hindinin, kanadının altındaki sarılığa bakılarak anlaşılacağını ifade etti. Çetin, "Hindi almak isteyen önce kanadını çevirip, altına bakacak. Hindinin kanat altını çevireceksin, sarı yağ bağlamış olması ve sapsarı olması gerekir. Kanat altı sarı olması, lezzetli olduğunu kanıtlar. Bu tam olmuş hindidir. Sarı değilse hiçbir lezzeti yoktur" dedi.

14.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.