Deutsche Bank'tan rekor tahmin ‘Yeni yılda Doları olan köşeyi dönecek’

Deutsche Bank'tan rekor tahmin ‘Yeni yılda Doları olan köşeyi dönecek’
Deutsche Bank'ın Ortadoğu ve Doğu Avrupa Araştırma Direktörü, 2024 yılında Türkiye ekonomisi ve doların akıbeti hakkında beklentilerini açıkladı.

BloombergHT'den Ceren Dilekçi Köseoğlu'nun elde ettiği bilgilere göre; Dünyaca ünlü, Deutsche Bank’ın Ortadoğu ve Doğu Avrupa Araştırma Direktörü Christian Wietoska, Türkiye'de değişen ekonomi politikası ve alınan birtakım mali önlemlerin TL'yi desteklediğini açıkladı.

Türkiye ekonomisi hakkında açıklamalarda bulunan Wietoska, “Ekonomide yeniden dengelenmeyle birlikte piyasaya nakit girişlerinin hızlandığını görüyoruz. Türk tahvil piyasasına uzun süredir bu kadar yüksek giriş yaşanmamıştı. Sermaye tarafındaki girişlerin istikrar kazanması daha iyi bir süreci beraberinde getirebilir.” İfadelerini kullandı.

Döviz kurundaki yükselişin bir süre daha süreceğini tahmin ettiğini söyleyen Wietoska, sözlerine şöyle devam etti:

“Kurun özellikle seçimlere doğru reel bazda çok iyi performans göstereceğine inanıyoruz. 2024 sonu itibariyle Dolar/TL kuru hedefimiz 36. Nominal anlamda değer kaybının çok kademeli olacağına inanıyoruz.”

Uzun vadeli tahvillerde rallinin son dönemde hızlandığına dikkat çeken Wietoska, 2024 yıl sonunda 10 yıl vadeli tahvillerde yüzde 25 getiri beklediklerini belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.