İşte yeni zamlı fiyatlar Vatandaşlara düzenli ödenen o destek artırıldı

İşte yeni zamlı fiyatlar Vatandaşlara düzenli ödenen o destek artırıldı
Devlet tarafından düzenli olarak başvuru şartlarına uyan dar gelirli ailelere ödenen doğal gaz desteği ödemeleri artırıldı. İşte başvuru koşulları ve yeni destek ödemelerinin zamlı fiyatları...

Dar gelirli vatandaşlara ekonomik destek amaçlı her ay ödenen doğal gaz desteği, ihtiyaç sahiplerine yönelik yeni bir düzenlemeyle arttırıldı. Daha önceki zamanlarda 900 veya 2 bin 500 TL arasında değişen destek miktarı, yeni düzenlemeyle 1500 veya 3 bin 500 TL arasına yükseltildiği açıklandı.

Bu sayede, ihtiyaç sahipleri vatandaşların doğalgaz faturalarını daha kolay ödemesi sağlanacak. Yeni düzenleme amaç, daha fazla kişiye daha etkili bir şekilde yardım etmeyi hedefliyor. Yıllık ödeme miktarı, 1500 ila 3 bin 500 TL aralığına çıkarılarak doğalgaz desteğinden yararlananların sayısı artırılıyor.

55848.jpg

DOĞAL GAZ DESTEĞİ İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI NELER, KİMLER BAŞVURABİLİR?

E-Devlet sistemi üzerinden doğal gaz yardımı almak isteyen vatandaşlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın internet sitesinde bulunan "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" bölümüneki T.C. kimlik bilgileri ve şifreleri ile giriş yapmalıdırlar. Başvuru yaptıktan sonra, doğal gaz faturalarını PTT şubelerine götürerek teslim etmeleri gerekmektedir.

Doğal gaz yardımından yararlanmaya hak kazanan kişilerin ödemeleri, PTT kartları aracılığıyla yapılacaktır. Bu kartlar, PTT şubelerinden ücretsiz olarak temin edilebilir. Doğal gaz yardımı, kış aylarında ihtiyaç sahibi vatandaşların ısınma giderlerini karşılamak amacıyla verilmektedir.

Doğal gaz desteğine başvuran vatandaşlar veya ailelerin bazı şartları taşıması gerekmektedir. Bunlardan biri de gelir kriteridir. Başvuru yapan kişinin veya ailesinin kişi başına düşen aylık geliri 3.800 TL'yi geçmemelidir. Aksi takdirde, başvuru reddedilecektir. Örneğin, 4 kişilik bir ailede toplam aylık gelir 15.230 TL veya daha az ise, bu aile doğalgaz desteği için uygun kabul edilir.

Bir diğer şart da sağlık durumudur. Kronik hastalığı olan veya yaşamını cihaza bağlı olarak devam ettiren kişiler, sağlık raporu ile başvuru yaptıkları takdirde, normal destek miktarının %5'i kadar fazla ödeme alacaklardır. Bu, bu kişilerin doğalgaz faturasını daha kolay ödeyebilmeleri için yapılan bir kolaylıktır.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdiği Kabine Toplantısı'nın ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından doğal gaz desteğine ilişkin yazılı bir açıklamada bulunuldu.

Doğal gaz desteklerinin önceden hane başına yıllık 900 ila 2 bin 500 lira tahsisat yapıldığı belirtilen açıklamada, şunlar belirtildi:

"Yeni doğalgaz düzenlememizle vatandaşlarımıza tahsis edeceğimiz yıllık tutarı 1500 ila 3 bin 500 lira arasına çıkardık. Böylece, ödemelerimizi 8 ay boyunca kış dönemine gelen aylarda ödeme yapmak üzere düzenli hale getirdik. Böylelikle vatandaşlarımıza sunduğumuz doğalgaz desteğini aylık 112 ila 312 liradan aylık 188 lira ila 438 liraya yükseltiyoruz."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.