Tarih belli oldu Cep telefonu faturalarına dev zam

Tarih belli oldu Cep telefonu faturalarına dev zam
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından operatörlerde yeni tarife ve paket fiyatlarına zam yapılacak.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), her sene operatörlerde telefon faturalarına yeni azami ücret tarifesi sonrası zam yapıyor. Cep telefonu kullananlar geçen seneye göre kıyasla cep telefonu paket ve tarife fiyatlarının aşırı bir şekilde yükseliş göstermesi nedeniyle BTK'ye şikayetlerde bulundular.

phones.jpg

FATURALARA YÜZDE 150 ZAM YAPILDI

Mobil operatörler bu yıl fiyatları enflasyonun da üstünde artış yaparak fiyatlara yaklaşık yüzde 150 oranında zam yaptı. 1 Nisan'da BT'nın açıklayacak olan yeni azami ücret tarifesinden sonra operatörlerin yeni tarife ve paket fiyatlarına zam olması ön görülüyor.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), her yıl nisan ve ekim aylarında olmak üzere yılda iki kez “Mobil Elektronik Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret Tarifesi” ile operatörlerin konuşma ve SMS ücretlendirmesini sınırlıyor. Ancak internet ücretleri için Elektronik Haberleşme Kanunu kapsamında serbest piyasa koşulları geçerli oluyor.

Bu sebeple operatörler, genel olarak internet paketleri için esas zamlı tarifeleri uyguluyor. Ekim 2023 tarihinde BTK, yurt içi arama dakikasını 2.45 TL, yurtdışı arama dakikasını ise 24.57 TL olarak belirledi. Yurt içi SMS ücretini de 1.75 TL olarak belirleyen operatörlerin 1 Nisan'dan sonra konuşma dakika ve SMS tavan fiyatlarını daha da artırması bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.