Üretimde ilk 100'deydiler! Başarıya imza atmış 2 şirket konkordato ilan etti

Üretimde ilk 100'deydiler! Başarıya imza atmış 2 şirket konkordato ilan etti
Gaziantep'te ekonomik durgunluk, yerel tekstil sektörünü olumsuz etkiledi. Şehirdeki iki büyük tekstil firması, mali zorluklar nedeniyle konkordato ilan etti.

Gaziantep merkezli iki tekstil üreticisi, artan ekonomik zorluklar nedeniyle konkordato ilan etti. Karaca Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş., 1995 yılında kuruldu ve halı üretiminde öncü firmalardan biri olarak 20 bin metrekarelik bir alanda faaliyet göstermekteydi.

Şirket, yıllık 4 milyon metrekare üretim kapasitesi ile dikkat çekerken, ihracat alanında da 2006 yılında Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri tarafından ilk 100 firma arasında gösterildi. Avrupa ve Arap ülkelerini kapsayan geniş bir pazarlama ağına sahip olan firma, Gaziantep 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nden alınan 1 yıllık kesin mühlet kararı ile konkordato sürecine girdi.

1406967.jpg

BİR ÜRETİM DEVİNDEN DAHA KÖTÜ SON

Üç kuşaktır tekstil alanında faaliyet gösteren ve pamuk, deri, akrilik gibi çeşitli materyallerden üretilen halılarla desen ve kalite anlamında zengin seçenekler sunarak Amerika Birleşik Devletleri, Romanya ve Almanya gibi ülkelerde pazar bulan Vizyoner Tekstil İç ve Dış Ticaret A.Ş., ekonomik zorluklara boyun eğdi. Gaziantep'teki 3. Organize Sanayi Bölgesi'nde üretimini sürdüren şirket hakkında, Gaziantep 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından konkordato sürecine ilişkin bir yıllık kesin süre tanındı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.