Emekliye oh çektiren gelişme! Uzman isim seyyanen zam bilgisini sızdırdı

Emekliye oh çektiren gelişme! Uzman isim seyyanen zam bilgisini sızdırdı
SSK ve Bağ Kur emeklisinin gözü kulağı Temmuz ayında açıklanacak emekli zammında. Memur emeklisine göre daha düşük aylık alan SSK ve Bağ Kur emeklileri yapılacak enflasyon oranında zammın yeterli olmayacağını düşünerek seyyanen zam bekliyor.

En düşük emekli aylığı olarak 10 bin liraya tamamlanan aylıkları ile yaşam savaşı veren emeklilere seyyanen zam yapılacağı bilgisi SGK Uzmanı İsa Karakaş'tan geldi.

emeklileric.jpg

Açıklamaları ile adından söz ettiren İsa Karakaş, hükümetin planları arasında emekliye seyyanen zam olduğuna dair kendisine ulaşan kulis bilgilerini paylaştı.

Peki hükümetin planları arasına alınan emekliye seyyanen zam ne zaman yapılacak. Ayrıntılar haberimizde...

emekliteyse.jpg

Milyonlarca emekli 17 bin 725 lira olarak açıklanan açlık sınırının altında aylık alıyor. Yılda iki kez enflasyon oranında yapılan zamlar ise emeklinin nefes almasına yetmiyor. Ocak ayında açıklanan yüzde 49.25 oranındaki zam da kök maaş sorunu nedeni ile emeklinin daha iyi şartlara geçinmesine yetmemiş, seçim döneminde beklenen seyyanen zam ise yapılmamıştı.

Bayram ikramiyelerinde de umduğunu bulamayan emekli Temmuz ayın zammı ile verilmesi beklenen seyyanen zammı ipler çeker hale geldi.

12.jpg

Nisan enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte 4 aylık enflasyon ortalaması belli oldu. Emekli 4 aylık enflasyon farkı orak yüzde yüzde 18,72 zammı şimdiden garantiledi.

KÖK MAAŞ SORUNUNA KARŞI SEYYANEN ZAM

Ancak Temmuz 2023 zam döneminde yapılan yüzde 25 oranındaki zamda olduğu gibi zam yapıldığı halde emekli maaşlarının değişmemesi tehlikesi Temmuz 2024 zamlı maaşları içinde geçerli...

Kök maaşı 10 bin TL'nin altında olan SSK ve Bağ-Kur emeklileri sıfır zam tehlikesi altında endişeli bir bekleyişe sürüklendi.

Emeklilere nefes aldıran gelişme ise Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş'tan geldi.

Hükümetin düşük maaş alan emeklilere seyyanen zam yapılması yönünde baskı altında olduğunu belirten İsa Karakaş Ankara'da kulislerde hükümetin düşük maaş alan emeklilere 3 bin lira ile 4 bin lira arasında bir seyyanen zam vermeyi planlandığı bilgisinin dalaştığını söyledi.

Asgari ücret konusunda da açıklamalarda bulunan İsa Karakaş, her ne kadar asgari ücrete zam yapılmayacağı açıklansa da mevcut asgari ücretin şimdiden enflasyon altında eridiğine dikkat çekerek asgari ücretin güncellenmesinin zorunlu olduğunu ve bu düzenleme için herhangi bir yasa düzenlemesine gerek olmadığını söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.