89 Bin 900 TL’si olanlara devlet destekli müstakil ev fırsatı

89 Bin 900 TL’si olanlara devlet destekli müstakil ev fırsatı
6 Şubat depremlerinden sonra müstakil ev sahibi olmak isteyen kişilere devletten destek geldi. Müstakil ev sahibi hayali olan vatandaşlar, 89 Bin 900 TL ödeyerek ev sahibi olabilecek.

6 Şubat depremlerinin ardından, deprem bilimciler Türkiye’nin hemen her bölgesi için uyarılarda bulunuyor. Bu nedenle ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar, olası depremlere karşı daha güvenli olan prefabrik müstakil evlere yöneliyor. Diğer ev fiyatlarına göre daha uygun olan bu müstakil evler, son dönemde büyük ilgi görüyor.

20160608-155724-min-1561187570-1562961414.jpg

89 BİN 900 TL İLE MÜSTAKİL EV SAHİBİ OLABİLİRSİNİZ

Prefabrik ev sahibi olmak isteyenler, devlet desteği ile 89,900 TL ödeyerek ev sahibi olabiliyor. Ancak bu destekten yararlanmak isteyen vatandaşların bazı şartları taşıması gerekiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla, ihtiyaç sahibi kişilere 300 bin TL’lik prefabrik ev yardımı yapılıyor. Ancak prefabrik evler her araziye kurulamıyor.

dsc-0069.jpg

MÜSTAKİL EV DESTEĞİ İÇİN TALEP EDİLEN ŞARTLAR HANGİLERİ?

İmar şartları, prefabrik evlerin kurulabileceği araziler için de geçerli. İmara aykırı bir şekilde prefabrik ev inşa edilmesi durumunda, evi yapan kişilere ciddi para cezaları uygulanabiliyor ve evler yıkılıyor. Bu tür sorunlarla karşılaşmak istemeyen vatandaşlar, arazinin bulunduğu bölgedeki belediyenin imar müdürlüğünden gerekli bilgileri almalı ve prefabrik ev yapımını bu bilgiler doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.