Bankalar artık tek ATM'den hizmet verecek! İşlem ücreti alınmayacak

Bankalar artık tek ATM'den hizmet verecek! İşlem ücreti alınmayacak
VakıfBank Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen TAM projesi lansmanında o bankaların artık tek ATM üzerinden hizmet vereceği açıklandı.

Ziraat Bankası, VakıfBank, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Emlak Katılım ve PTT Bank, Türkiye'nin ATM hizmetlerini dönüştürmek için güçlerini birleştirdiğini açıkladı.

İŞLEM ÜCRETİ ALINMAYACAK

Bu işbirliği ile Türkiye'nin ATM Merkezi projesi hayata geçiriliyor ve artık bu yedi kamu bankası tek bir platform üzerinden ATM hizmeti sunacak. Başlangıçta 5.600 ATM olacak ve yakın gelecekte 19.000 ATM bu sisteme dahil olacak. Ortak ATM'lerden yapılan işlemlerde herhangi bir işlem ücreti alınmayacak.

VakıfBank Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen TAM projesi lansmanına Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBB Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, Bileşim AŞ Genel Müdürü Murat Hakseven ve birçok katılımcı katıldı. Çakar, bankacılık sektöründeki bu işbirliğiyle Türkiye'nin ATM projesini hayata geçirmenin büyük bir memnuniyet olduğunu belirtti.

Picture background

Bu platforma dahil olan bankaların sahip oldukları ATM'ler, ülke genelindeki toplam ATM'lerin %36'sını oluştururken, yapılan işlemlerin %40'ını gerçekleştiriyor. Çakar, "Bu büyüklük, eğitim işinin üretimi açısından büyük bir maharet gerektiriyor ve bankalarımıza ile müşterilerimize önemli fırsatlar sunuyor. Bu proje ile bankalar, ATM tahsisinde ve operasyonel maliyetlerde optimum seviyeye ulaşacak, daha etkin pazar yönetimi sağlayacaklar.

Müşteri memnuniyetini artırmak için finansal erişimi kolaylaştıracaklar. Bu proje, hükümetimizin tasarruf tedbirleri çerçevesinde önemli bir adımdır. İlerleyen dönemde işbirliğinin yazılım ve izleme gibi alanlara yayılmasını bekliyoruz. Bugün yedi bankanın hayata geçirdiği bu platformun, ilerleyen zamanlarda daha fazla bankayı içine alarak büyüyeceğini öngörüyoruz," şeklinde konuştu.

Picture background

Bileşim AŞ Genel Müdürü Murat Akseven ise, 2000'li yılların başından itibaren hızla gelişen ödeme sistemlerinin günlük hayatta önemli bir yer edindiğini belirtti. Mobil bankacılık ve dijital kanalların kullanımının artmasıyla birlikte zaman ve para maliyetlerinin azaldığını ifade eden Akseven, ATM ve pos cihazlarının ortak kullanımı gibi iş birliklerinin kaynakların verimli kullanımına katkı sağladığını dile getirdi.

Ancak, mevcut iş birliklerinin müşteri deneyimini sınırladığını ve beklenen düzeyde gerçekleşmediğini vurguladı. Bu noktada, yedi kamu bankasının bir araya gelerek, müşterilerin kendi bankalarının işlem setiyle masrafsız ve komisyonsuz işlem yapabileceği bir yapı oluşturduklarını belirtti.

Akseven, platformun teknolojik altyapısının diğer bankaları da içine alacak şekilde tasarlandığını belirtirken, merkezi ve saha operasyonlarında ciddi tasarruflar sağlanacağını ifade etti. "Üye bankaların müşterileri, yakın bir gelecekte 19.000 TAM ATM'sine erişebilecek ve işlem yapabilecekler," dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.