Ünlü ekonomist ‘krizin babası geliyor’ dedi ‘Dolar şok edecek’

Ünlü ekonomist ‘krizin babası geliyor’ dedi ‘Dolar şok edecek’
Ünlü ekonomist vatandaşlara kötü haberi vererek 'büyük krizi' duyurdu.

Milyonlarca yatırımcı elindeki yatırımı değerlendirmek amacıyla farklı yatırım kollarına yöneliyor. Bu neticede dolar, altın ve kripto paralarda yükselişleri ile dikkat çekiyor. Ünlü ekonomistlerin yorumları ise merak ediliyor.

ZELYUT: “BÜYÜK BİR KRİZ VAR”

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, büyük krizi duyurarak kötü haberi verdi. Zelyut, finansal bir çöküşün yakın olduğunu söylerken, yatırımcılara dikkat olunması konusunda uyardı. Zelyut, “60 ile 65 arasında bir seviye, gerçek bir olasılık. 2022 yılının Ocak ayında döviz kuru 11 ila 12 lira civarındaydı. 2023'ün başlarında ise kur 18 lira seviyesine çıkmıştı. 2024'e geçtiğimizde, tansiyonun yükseldiğini görüyoruz. Yeni bir kriz nasıl oluşur? Şimdi, işte size bazı ipuçları: Eski krizlerden farklı olarak, bu sefer 60-65 birimleri önemli olacak. Neden mi? Çünkü krizin babası geliyor” dedi.

dolar-7.jpg

"VATANDAŞLAR BU DURUMUN ALTINDA KALACAK"

Büyük krizin yakın olduğunu söyleyen Zelyut, “60-65 nedir? Bu, mazot fiyatının 60-65 dolar aralığında seyretmesini ifade ediyor. Dolar fiyatı, Körfez'den gelen dolarlarla baskı altında tutularak 41-42 aralığında olacak, ancak 60-65 dolarlık mazot fiyatı hepimizi etkileyecek. Özür dilerim, düzeltiyorum: Mazot fiyatı 60-65 lira olacak” ifadelerini kullandı.

‘2023 Ağustos'unda mazot fiyatının 45'i geçeceğini’ söylediğini belirten Zelyut, nedenini ise aynı işlenen sisteme bağladı. Zelyut, “Ağustos ayında olanlar şimdi tekrarlanıyor, hiçbir şey değişmiyor. 60-65 arası mazot fiyatı ve 41-42 arası dolar fiyatıyla, hane halkı ne yazık ki bu durumun altında kalacak” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.