İslam Memiş'den altın alacaklara flaş uyarı 'Borcu olan ve düğün yapacaklar dikkat

İslam Memiş'den altın alacaklara flaş uyarı 'Borcu olan ve düğün yapacaklar dikkat
Piyasa analisti İslam Memiş altın alacaklara yeni uyarılarda bulundu.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarındaki beklentisini dile getirdi.

Altındaki bu hızlı yükselişin arkasında, dünya genelindeki jeopolitik risklerin etkisi olduğu gibi, Amerika Merkez Bankası'nın faiz indirimine gitme olasılığı da bulunuyor. Amerikan ekonomisine dair her veri, Fed'in faiz indirimine gidip gitmeyeceği konusunda bir gösterge olarak değerlendiriliyor ve bu da altın fiyatlarını doğrudan etkiliyor.

59f06e9b-dfd1-ea11-80f8-a0369f7d1484.jpg

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın ons fiyatı son dönemde 2.064 dolara kadar çıkarak rekor kırdı ve gram altın da tarihi zirvesini gördüğünü belirterek, Fed'in faiz indirimine başlamasıyla birlikte altın fiyatlarının daha da artması beklediğini dile getirdi. Tahminlere göre, 24 ayar altının gram fiyatı bu yıl 3.500 liraya kadar çıkacağını söyledi.

Altın almak isteyenler arasında yoğunluk giderek artıyor ve kuyumcuların önü, ekmek fırınlarından daha kalabalık hale geliyor. İslam Memiş, borcu olanların veya düğün yapmayı planlayanların acele etmelerini ve altın almalarını öneriyor.

ekran-goruntusu-2024-03-04-084529.pngKuyumculuk sektörü temsilcileri, vatandaşların taleplerini karşılamak için ellerinden geleni yapmaya çalışıyor. Ancak fiyatlar yükseldikçe, al-sat farkı gibi faktörler de dikkate alınmalı. Özellikle, işçiliği olan takılarda zarar oranı daha yüksek olabilir.

Altın piyasasında 22 ayar ajda bileziklerin talep gördüğü belirtilirken, vatandaşların elindeki paraya göre altın alımı yaptıkları da vurgulanıyor. Hem yatırım hem de takı amaçlı alımların arttığı gözlemleniyor.

ekran-goruntusu-2024-03-04-084605.pngMemiş, altın, enflasyona karşı koruyucu bir yatırım aracı olarak görülüyor ve bu nedenle vatandaşlar, altına yatırım yapmaya devam etmeyi tercih ediyorlar. Gram altının fiyatının önümüzdeki dönemde daha da artması bekleniyor ve bu durum, altın alımlarının devamını sağlayabilir olarak değerlendirdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.