Araç alacaklar dikkat İkinci el piyasası Bayram sonrası hareketlenir mi

Araç alacaklar dikkat  İkinci el piyasası Bayram sonrası hareketlenir mi
İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel, kendisine yöneltilen sıfır ve ikinci el otomobil piyasasındaki hareketliliğe dair önemli açıklamalarda bulundu.

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel tarafından sıfır ve ikinci el otomobil piyasasına dair merak edilenleri tek tek açıkladı:

“Ticaret Bakanlığı'nın piyasa disiplinini yeniden tahsis etmek ve fiyatlamaları kontrol altına almak için attığı adımlarla otomobil üretiminin artış göstermesi ile birlikte arz talep zinciri yeniden kurulmuş, olağan dışı fiyatlamalara neden olan faktörler ortadan kaldırılmıştı. Yeniden regüle edilen piyasa şartları, markalara sene sonu fırsatlarında oluşabilecek istisnai indirim ortamını hazırladı. Bu zaman zarfında etiket ücretlerinden yüzde 20-25 indirimlerin yapıldığı, çok avantajlı finansman veya takas fırsatları sunulan, tüketici lehine bir dönem gerçekleşti. Sıfır otomobilde yapılan indirimler ikinci el piyasasına da yansıyarak, bu pazarda da %15 ile 20 oranında düşüş sağlanmış oldu.

rawimage.jpg

Döviz kuru, enflasyon ve bu faktörlere bağlı olarak yükselen maliyetler nedeniyle sıfır otomobil fiyatlarının bir miktar yükseleceğini, ama 2023 yılı model stokları bitene kadar kampanya ve indirimli fiyatların devam edeceğini öngörmüştük. Bundan sonraki zaman zarfında 2024 yılı model otomobiller yeni maliyetler doğrultusunda satışa sunulmaya devam etmiş olacak."

EN UCUZ SIFIR OTOMOBİLLER HANGİLERİ?

"Otomotiv piyasasına sunulan en ucuz otomobiller A Segment Küçük Hatcback otomobiller olan Hyundai i10 ve Kia Picanto baz modelleri. C Segment Sedan aile araçları olan Fiat Egea ve B Segment Hatcback araçlar olan Citroen C3 veya Renault Clio en uygun fiyatlı araçlar arasında yer almakta."

nty.jpg

İKİNCİ ELDE EN ÇOK TERCİH EDİLEN 3 MODEL NELER?

"İkinci el piyasasında en çok tercih edilen otomobillerde C Segment Sedan otomobili olan Fiat Egea zirvede yer liste başında. Fiyat-performans otomobili olarak değerlendirildiğinden tüketiciler tarafından tercih ediliyor. Clio, Megane gibi araçlar da ikinci el otomobil piyasasında en fazla tercih edilenler arasında."

grfte.jpg

İKİNCİ EL PİYASASI BAYRAM SONRASI HAREKETLENİR Mİ?

"Sıfır otomobil fiyatlarının artış göstermesiyle ikinci el ücretlerinin biraz daha sabit kalması nedeniyle, Şubat'ta özellikle 3 yaşa kadar araçlarda talepte biraz hareketlilik bulunuyor. İlkbahar zamanları fiyat avantajı neticesinde ikinci el otomobillerde toparlanmanın başlayarak talebin bu pazara kayacağı, senenin ikinci yarısında ise ikinci elde beklenen seyre ulaşılarak otomobilde ikinci el döneminin yaşanacağı kanaatindeyiz."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.