Renault’tan hem elektrikli hem içten yanmalı motorlu araç üretme kararı

Renault’tan hem elektrikli hem içten yanmalı motorlu araç üretme kararı
Renault CEO'su hem elektrikli hem de içten yanmalı motorlu araçlar üreteceklerini açıkladı.

Elektrikli otomobil trendi son sürat devam ederken Fransız otomobil markası Renault’ta bu adımlara sessiz kalmıyor. Elektrikli modellerini tanıtmaya devam eden dev markadan yeni bir açıklama geldi.

reno1.jpg

Sektördeki birçok isim bu adımları tam elektrikliye geçiş olarak yorumlarken Renault CEO’su tarafından yapılan açıklama piyasada bomba etkisi yaptı. Renault hem elektrikli hem de içten yanmalı araçlar üretmeye devam etme kararı aldı.

Renault 5 büyük bir ihtimalle bu yılın en çok beklenilen otomobillerinden biriydi. Geçmişe atıf yapmayı seven Renault otomobili yeniden canlandırmaya yönünde karar aldığını 2023 yılı sonlarında duyurdu. Ardından Renault 5 eski ralli otomobili tasarımıyla ortaya çıktı ve “artık tamamen elektrikliyim” sinyallerini de bir kerede herkese yolladı.

Bu otomobil özellikle gelecekte sıkça konuşacağımız “mini otomobiller ve mobilite” konularının da 2024 yılına bir yansıma olarak kabul edilebilir. Bunun yanında marka yılların ikonik otomobili Megane’ı elektriklendirdi. Ardından Scenic’te elektriklendi ve yılın otomobili ödülünü aldı. Tüm bunların dışında bir de Symbioz isimli yeni SUV modeli var.

reno2.jpg

Markanın CEO’su yaptığı son açıklamadaysa tam bu adımlara farklı bir yorum getirdi. Sektörden birçok isim markanın elektrikli olma yolunda hızla ilerlediğini açıklıyordu. Ancak CEO Fabrice Cambolive’in Cenevre Otomobil Fuarında Automotive News’e verdiği demeçte “Stratejimiz her iki segmentte de yani elektrikli ve içten yanmalı otomobillerde de bir model gamı oluşturmak” açıklamasını yaptı.

Bu durum marka ilk etapta çift kanatta ilerleyecek. Ancak fazla ve farklı tiplerde modeller üretmenin maliyeti de artacak. İlerleyen süreçlerde markanın atılımlarının yavaş yavaş değişmesi ve yeniden şekillenmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.