İslam Memiş canlı yayında açıkladı Altın tahminleri sil baştan

İslam Memiş canlı yayında açıkladı Altın tahminleri sil baştan
Piyasa analisti İslam Memiş, altın yatırımı olanlara canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Gram altındaki öngörülerinin erken gerçekleştiğini belirten İslam Memiş yeni tarih ve rakamlar verdi.

Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın yatırımı yapmaya düşünenler ve altınını satmaya düşünenler ve düğün yapmaya hazırlananlar için bir dizi açıklama yaptı.

Açıklamaları ile adından söz ettiren İslam Memiş, yaz ayları için beklenen seviyenin daha Mart ayında kırıldığını söyleyerek öngörülerini revize etti.

altin1200aa1.jpg

Mart ayına sert yükselişle giren altın fiyatlarında Amerika’da açıklanan verilerin önemli bir etkisi olduğunu belirten İslam Memiş, merkez bankalarının 2024'ün ikinci yarısında faiz indirimlerine başlayacağı beklentisinin de altın fiyatlarında etkisi olduğunu söyledi.

Jeopolitik gerilimlerde tırmanmaların altın fiyatlarında yeni rekorları gündeme getirdiğini anlatan İslam Memiş, Mart ayının ilk işlem gününde psikolojik direnç seviyesi olan 2070 dolar seviyesi yukarı yönde kırıldığını ve haftanın 2083 dolar seviyesinden tamamladığını hatırlattı.

altin.jpg

altin.jpg

2024 ALTIN ÖNGÖRÜSÜ

Bu yılki öngörüsünün 2350 dolar seviyesine kadar yükselişin devam edeceği yönünde olduğunu belirten İslam Memiş, bu hızlı yükselişlerin de aslında beklentilerini doğruladığını söyleyerek 2350 dolar seviyesine kadar yükselişlerin devam edeceğini beklediğini belirtti.

Gıram altında her ay rekor tazeleyen bir durum olduğunun altını çizen İslam Memiş, serbest piyasalarda, Kapalıçarşı piyasasında gram altının dün 2 bin 175 lira seviyesini bulduğunu söyledi. "Yaz aylarında 2 bin 500- 20 bin 700 aralığını takip ediyor olacağız. Yıl sonunda 3 bin lira seviyesi yine radarımızda olmaya devam edecek" diye konuşan İslam Memiş, altının ons ve gram tarafındaki bu yükselişlerinin yıl içinde sürdüreceğini söyledi.

altinlar.jpg

'TAHMİNLER ÖNE ÇEKİLDİ'

Daha önce açıklamasında aslında 2 bin 150 lira seviyesini Mart'ın son haftasında takip edeceğini söylediğini hatırlatan İslam Memiş, "Ancak daha Mart ayının ilk işlem gününde 2 bin 170 lira seviyesi ile yukarı yönlü kırıldı. Bu durumda yaz ayları için beklediğimiz 2500-2700 lira seviyesi biraz öne çekmiş olduk" diye konuştu.

"ALTINDA AGRESİF YÜKSELİŞLER VAR"

Haziran ayı için altında 2500’lü rakamların konuşulabileceğini belirten İslam Memiş yıy sonu için beklentisinin 3 bin lira olduğunu söyledi. Piyasaların daha şimdiden 3 bin lira seviyesinin üzerini işaret ettiğini aktaran İslam Memiş, beklenenden hızlı agresif yükselişlerin olduğunu söyledi.

"2024 ALTININ ALTIN ÇAĞI"

2024 yılının altında altın çağı olacağını söyleyen İslam Memiş, "İşte bu beklentiyi ve bugünkü rakamları göz önünde bulundurduğumuz zaman da altın borcu olanlar, düğün yapacaklar, altın yatırımını düşünenler aslında her ayı bir sonraki aya göre ucuz olduğunu görmüş olacaklar." dedi. İslam Memiş "Her ay yeni bir rekor tazeleyen altın fiyatlarıyla bu yıl yolumuza devam edeceğiz diye konuştu.

"ALTIN YİNE ÇOK KAZANDIRAN YATIRIM OLACAK"

Altının Türkiye’de yatırımcısına en çok kazandıran yatırım aracı olmak için iddialı olduğunu vurgulayan İslam Memiş , 2024 sonu altında yatırımcının elde edeceği getiri seviyesini de açıkladı. Memiş, 2023 yılında altının yüzde 82 getiri sağladığını 2024 yılında ise yüzde 80’in üzerinde bir getiri ile yılı tamamlayabileceğini söyledi.

İslam Memiş, altının uzun vadeli bir yatırım olarak düşünülmesi gerektiğini ve fiyattan çok miktarına odaklanmanın önemli olduğunu vurguladı. Fiyata bakıldığı zaman çok yükseldi, biraz düşer’ umuduyla değerlendirilmeye gidildiğinin ancak öyle olmadığını belirten İslam Memiş, "Her ay yeni bir rekor tazeleyen gram altın alım fırsatı vermeden yoluna devam edecek. Elinde altın bulunduran yatırımcısı, eğer nakde ihtiyacı elinde tutmaya devam etmeli" ifadelerini kullandı. İslam Memiş elinde Türk lirası olanların altına yönelebileceğini sözledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.