İnternetten sipariş verenler dikkat 'Kargonun içinden tablet yerine taş çıktı'

İnternetten sipariş verenler dikkat 'Kargonun içinden tablet yerine taş çıktı'
İnternet sitesi üzerinden 20 bin lira değerinde tablet sipariş veren Sibel Zengin'nin kargosunda taş çıktı.

Sibel Zengin, internet sitesi üzerinden 20 bin lira değerinde tablet sipariş etti. Ancak kutu içerisinden çıkan şeye kimse inanamadı.

Gaziosmanpaşa’da Sibel Zengin, 2 Şubat’ta internet sitesi üzerinden 20 bin lira değerinde tablet alımı gerçekleştirdi. 3 gün sonra kargosu gelen Zengin, kargo paketini açtığında ise büyük bir şok yaşadı. Paketten tablet yerine taş çıktı.

Hayal kırıklığına uğradığını söyleyen Sibel Zengin ise tüketici hakem heyetine de başvuru gerçekleştirdiği ve hukuki süreci başlattıklarını söyledi. Tüketici Hakem Heyeti'nden çıkacak kararı ise dört gözle beklediğini belirtti.

640x360.jpg

“AÇGÖZLÜ SATICILAR TABLET YERİNE DE TAŞ GÖNDEREBİLİYOR"

Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkanı Aydın Ağaoğlu, bu internet üzerinden yapılan açık bir dolandırıcılık olduğunu ancak tüketicilerin artık bilinçli olduğu belirtti.

Ağaoğlu, tüketici bilinçlendi ama görülüyor ki güvenilir büyük internet satış portalları da bu tür sahtekarlara, dolandırıcılara, mağazalarına açıyor sayfalarını ve orada satış yapmalarına müsaade edildiğini açıkladı.

Ağaoğlu, iade sürecinde parası geri eline geldiğinde o ürünün bedeli olur 23-24 bin lira, aradaki farkı da istemesinin gerektiğini söyledi.

9-u-flyveuo7hx0kljgjlg.jpg

Ağaoğlu, tüketicilerin, paketi açarken mutlaka bir video çekmeleri gerektiğinin altını çizdi. Son olarak Ağaolu, Bu tür durumla karşılaşan tüketiciler satış noktasını, parayı ödedikleri yeri hasım alarak Tüketici Hakem Heyetine başvurabileceklerini belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.