Eskiden çöpe atılıyordu 'Şimdi kilosu 50 TL'den satılıyor

Eskiden çöpe atılıyordu 'Şimdi kilosu 50 TL'den satılıyor
Kilosu 20 TL2den satılan koyun kulağı vatandaşlar tarafından rağbet görmeye başladı.

Adana Kasaplar Çarşısı'nda kilosu 50 liradan satılan koyun kulağına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Adanalılar, koyun kulağını lezzetli ve vitamin açısından zengin bir seçenek olarak değerlendiriyor. Hem kelle paçada hem de ızgarada tüketilen koyun kulağı, özellikle sosyal medyanın etkisiyle talebin artmasına neden olmuş durumda.

aw153971-01.jpgAdana Kasaplar Odası Başkanı Saruhan Yağmur, koyun kulağına olan ilginin sosyal medyanın etkisiyle arttığını belirtti. Koyun kulağının özellikle kelle paça çorbasının içinde tercih edildiğini ifade etti. Yağmur, Adana'nın sakatat tüketiminde Türkiye'nin başkenti olduğunu ve hayvanın bütün bölgelerinin tüketildiğini aktardı.

aw153971-02.jpgKoyun kulağı satıcısı Güngör Güler ise koyun kulağına olan talebin çok olduğunu ve özellikle özel müşterilerin bu ürünü tercih ettiğini belirtti.

Koyun kulağının özel müşteriler tarafından kelle paça çorbasının içinde veya ızgarada tüketildiğini dile getirdi. Ancak, şırdan gibi diğer sakatat ürünlerine olan talebin azaldığını ve alternatif ürünlere yönelme eğiliminin arttığını ifade etti.

aw153971-06.jpgAdana'da koyun kulağı tüketen bir vatandaş olan Berdan İnsan, lezzetini beğendiğini ve herkese tavsiye ettiğini belirtti. Adanalıların hayvanın hiçbir bölgesini israf etmediğini ve sakatatları gönülden tükettiğini vurguladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.