Sürücüler dikkat Mobeseler anında yakalıyor 690 TL cezası var

Sürücüler dikkat Mobeseler anında yakalıyor 690 TL cezası var
Sürücüler dikkat... Radar kontrolünü önceden fark eden ve selektör yaparak diğer sürücü vatandaşları uyaran kişilere 690 TL cezai işlem uygulanıyor.

Ramazan Bayramı birkaç gün önce sona erdi. 9 Günlük Bayram Tatilinde illerde azalan trafik yoğunluğu azaldı. Ancak tatilin bitmesi ile trafik yoğunluğu eski halini alarak artamaya başladı. Bunun için de yol güvenliği için denetimler de artırıldı.

Trafikte hız sınırlarını aşan sürücülere cezai işlem uygulanırken, bazıları radar kontrol noktalarını önceden fark edip diğer sürücülere selektör yaparak uyarıda bulunuyor. Karşı şeritten gelenler, diğer sürücülerin selektör uyarısını alıp hızlarını azaltıyor ve böylece potansiyel cezalardan kaçınıyorlar.

s-class-2010.jpg

SELEKTÖR YAPANLARA ÖZEL DENETİM

Son zamanlarda yaşanan olaylarda ise, bayram tatili dönüşü sırasında trafiğin yoğunlaştığı kilit nokta yerlerden biri olan Düzce güzergahında, radar denetimlerini önceden haber vermek için selektör yapan sürücüler polis ekipleri tarafından belirlenmeye başlandı. Gerçekleştirilen denetimlerde, bu şekilde uyarıda bulunan 66 sürücü tespit edilerek durduruldu. Her sürücüye 690 TL ceza uygulanarak, toplamda 45 bin 540 lira cezai işlem uygulandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.