AKOM'dan son dakika uyarısı! İstanbul'da hava bozacak, sıcaklıklar çakılacak

AKOM'dan son dakika uyarısı! İstanbul'da hava bozacak, sıcaklıklar çakılacak
AKOM yaptığı açıklama ile İstanbulluları yaklaşan kuvvetli sağanak yağışa ilişkin uyardı. İstanbul'da yağışların gök gürültülü sağanak yağış olarak yağması bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM), İstanbul7da beklenen hava değişikliğine ilişkin bir yazılı açıklama yapıldı.

AKOM'un uyarı açıklamasında başta İstanbul olmak üzeri ülkenin batı kesimlerinde Orta Akdeniz üzerinden gelmesi beklenen alçak basınç sistemi etkili olacak. Kuvvetli yağışların yanı sıra sıcaklıklarda ani düşüş yaşanacak.

akom.jpg

İstanbul genelinde Perşembe Cuma ve Cumartesi günü kuvvetli yağış bekleniyor. AKOM'un uyarısına göre yağışlar sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde bekleniyor. Birkaç gündür 30 dereceye dayanan mevsim normalleri üzerinde gerçekleşen hava sıcaklıkları ise yağışla birlikte düşüş göstererek yeniden bahar normallerine dönecek.

AKOM'un tahminlerine göre Perşembe günü kuvvetli yağış görülecek. Hava sıcaklığı ise en fazla 21 dereceye kadar çıkacak. Cuma günü İstanbul'da yağış devam edecek, hava sıcaklığı ise 15 dereceye kadar gerileyecek. Hava sıcaklığının 14 dereceye düşmesi beklenen Cumartesi günü ise İstanbul'da yağış devam edecek. Pazar Pazartesi günleri yağış ara verecek ancak Pazartesi günü yeniden başlacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.