Bakan Işıkhan açıklamıştı... Engelli ve eski hükümlü personel alımı başladı

Bakan Işıkhan açıklamıştı... Engelli ve eski hükümlü personel alımı başladı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıkladığı engeli ve hükümlü vatandaşların işe alım süreçleri başladı. İlk personel alımı açıklaması Orman Genel Müdürlüğü'nden geldi.

Orman Genel Müdürlüğü Resmi Gazete'de yayımlanan işe alım ilanı ile müdürlüğün taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 30 adet engelli ve 38 adet eski hükümlü/TMY statüsünde çalıştırılmak üzere toplamda 68 adet sürekli işçi alımı yapılacağını duyurdu.

Adaylarda aranacak şartlar 22 Nisan 26 Nisan arasında İŞKUR açık iş ilanlarında açıklanacak. Başvurular yine İŞKUR üzerinden Orman Genel Müdürlüğü'ne yapılacak. Sözlü Sözlü ve Uygulamalı Sınava, iş ilanında belirtilecek kadro sayısının dört katı kadar aday çağırılacak. Adaylar, çağrılan adaylar arasından noter huzurunda yapılacak kura ile belirlenecek. Kuranın nerede ve hangi tarihte yapılacağı ise Orman Bölge Müdürlüğü internet sitesinden duyurulacak.

Engelli adayların sözlü sınavı ve eski hükümlü/TMY statüsüne başvuru yapan adayların sözlü ve uygulamalı sınavları Bölge Müdürlüklerinin bulunduğu ilde yapılacak. Her aday sadece bir pozisyon için başvuru yapabilecek.

ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜ VATANDAŞLARA İŞ KURMA YARDIMILARI ARTIRILDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan engelli ve eski hükümlü vatandaşlara istihdam sağlanacağını açıklarken kendi iş yerini kurmak isteyenlere de desteklerin artırıldığını açıklamıştı.

Kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlü vatandaşlara hibe desteklerinde enflasyonun üzerinde bir artış yapıldığını açıklayan Işıkhan engelli vatandaşlara sağlanan kendi işyerini kurma hibe desteğinin 150 bin TL’den 400 bin liraya; eski hükümlü vatandaşların da kendi işlerini kurabilmeleri için verilen hibe desteğinin 110 bin liradan 300 bin liraya yükseltildiğini söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.