Meğer yıllardır yanlış yapılmış Yumurtayı buzdolabında saklayanlar dikkat

Meğer yıllardır yanlış yapılmış Yumurtayı buzdolabında saklayanlar dikkat
Yumurta tüketimi konusunda yaygın bir alışkanlık olan buzdolabında saklama yöntemi, aslında bazı olumsuz sonuçlara yol açabiliyor. İşte detaylar...

Yumurtaların lezzet ve sağlık açısından tercih edilmesi, onların günlük beslenme rutinlerimizin vazgeçilmez bir parçası haline gelmesine yol açıyor. Tüketiciler, ekonomik avantajları nedeniyle yumurtaları toplu olarak satın almayı tercih ediyor.

jyt.jpg

Buzdolabının kapak bölmesinde saklanan yumurtaların, bu bölmenin sık sık açılıp kapanmasına bağlı olarak sıcaklık dalgalanmalarına maruz kaldığı ve bu durumun yumurtaların daha hızlı bozulmasına neden olduğu belirlendi.

Uzmanlar, yumurtanın gözenekli yapısı nedeniyle, buzdolabındaki diğer gıdaların kokularını emebileceği ve bu durumun da yumurtaların tazeliğini olumsuz etkileyebileceği konusunda uyarıyor.

cracked-egg-on-top-of-uncracked-eggs-lg36xh2jvtk4qak8.jpg

Bu sebeple, yumurtaların buzdolabının kapak bölmesinde değil, daha sabit bir sıcaklık sunan ve kokuların daha az etkili olduğu buzdolabının alt rafında, tercihen orijinal karton kutularında saklanması öneriliyor. Böylece, yumurtaların raf ömrü uzatılabilmekte ve tazeliği koruyabiliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.