Ünlü Türk enerji devi iflas etti! Ekonomik kriz sonunu getirdi

Ünlü Türk enerji devi iflas etti! Ekonomik kriz sonunu getirdi
Konya'da bulunan bir enerji devi, ekonomik krizden dolayı iflas etti. Şirketin iflasına dair detaylar ortaya çıktı.

Covid-19 salgını sonrası dünya ekonomisi, birçok ülkede önemli sarsıntılar yaşamaya devam ediyor. Bu süreçte ticaret dengelerinde değişimler yaşanırken, bazı ülkeler adaptasyon sorunlarıyla karşı karşıya kaldı. Ancak yeni ticaret normlarına uyum sağlayan işletmeler ise büyüme gösterdi.

Finansal olarak zayıf olan birçok firma, konkordato ilan etmek zorunda kaldı ya da iflas etti. Son olarak Konya'da faaliyet gösteren ve sektörün önde gelen şirketlerinden biri iflasını ilan etti.

2011 yılında kurulan ve enerji ile inşaat sektörlerinde uzun yıllardır faaliyet gösteren Alka Enerji isimli firma, ekonomik sorunlar nedeniyle iflas etti. Şirketin iflas ettiği ve alacaklılara duyuru yapıldığı belirtildi.

ALKA ENERJİ

Alka Enerji İnşaat Personel Belgelendirme Kalibrasyon Eğitim San. Ve Tic. Ltd. Şti'nin iflas kararı kesinleşti ve müflis ilan edildi. Alacak ve istihkak iddialarının tahkik ve tetkik işlemleri tamamlandı ve alacaklılar sıra cetveli düzenlendi. İtirazların süreleri ve ilgili yasal prosedürler belirtildi. İkinci alacaklılar toplantısının tarihi ve yeri de duyuruldu.

Picture background

Mahkeme kararı şu şekilde:

Müflis: (iflas Nedeniyle) Tasfiye Halinde Alka Enerji İnşaat Personel Belgelendirme Kalibrasyon Eğitim San. Ve Tic. Ltd. Şti - 0530495292
İflas kararı kesinleşmiştir. Müflis hakkındaki alacak ve istihkak iddialarının tahkik ve tetkik işlemi bitmiş olup İcra ve İflâs Kanununun 206 ve 207 nci maddeleri gereğince düzenlenen 04/04/2024 tarihli alacaklılar sıra cetveli tanzim edilmiş ve incelemeye sunulmuştur.

Alacağın esasına ve miktarına ilişkin itirazların (15) gün içinde iflâsa karar verilen yerdeki ticaret mahkemesinde dava yoluyla ileri sürülebileceği; yalnız sıraya ilişkin itirazların ise (7) gün içinde şikâyet yoluyla icra mahkemesinde ileri sürülebileceği,

İkinci alacaklılar toplantısının 22/05/2024 günü saat 14:30'da Konya 1. İcra - İflas Müdürlüğünde, (Katılımın yoğun olması durumunda, Konya Adliyesi CBlok 1. Kat Konferans Salonunda veyaC Blok, 3. Kat. Mavi Salonda) yapılacağı, alacaklıların bu toplantıya gelmeleri veya yetkili bir vekil göndermeleri lüzumu İcra ve İflâs Kanununun 166, 206, 207, 232, 234, 235 ve 309/d maddeleri gereğince ilân ve tebliğ olunur.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.