Türkiye'nin 2 dev tekstil şirketi iflasın eşiğinde! Ekonomik sıkıntıları aşamadılar

Türkiye'nin 2 dev tekstil şirketi iflasın eşiğinde! Ekonomik sıkıntıları aşamadılar
Türkiye’nin tekstil sektöründeki önemli firmalarından Sateks Tekstil ve Erciyes Tekstil, ekonomik zorluklar nedeniyle konkordato talebinden bulundu.

Türkiye tekstilinin önde gelen firmalarından Sateks Tekstil ve Erciyes Tekstil, ekonomik sıkıntılar nedeniyle konkordato talep etti.

Sateks Tekstil, yurt içi pazarın yanı sıra İngiltere, Almanya, İtalya, Hong Kong ve Bulgaristan gibi ülkelere de ihracat yapan köklü bir firma.

Mahkeme onayladı: Bursa'daki 40 yıllık tekstil devi konkordato ilan etti! - Bursa Hakimiyet

Bursa'da köklü tekstil firmalarından Sateks Tekstil ve Erciyes Tekstil, ekonomik sıkıntılarını aşamayınca konkordato talep etti. Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin kararıyla her iki firmanın da konkordato talepleri kabul edildi.

Sabri Öztürk tarafından 40 yıl önce Demiryolu Caddesi'nde kurulan Sateks Tekstil ile Mustafa Öztürk tarafından 1995 yılında kurulan Erciyes Tekstil, konkordato süreci boyunca 3 aylık geçici mühlet verildiğini karara bağlandı.

Erciyes Tekstil

Bu süre zarfında firmaların mallarının devri ve diğer işlemlerine kısıtlama getirildi.

Konkordato komiseri olarak ise mali konularda uzmanlığıyla bilinen Can Arpaçay görevlendirildi.

Bursa'da 40 yıldır faaliyet gösteren ve yıllık 4800 ton üretim kapasitesine sahip Sateks Tekstil, ekonomik sıkıntılar nedeniyle konkordato talebinde bulundu. Aylık 600 ton üretim yapan firma, polyester, pamuk, viskon, naylon, bobin ve muf boya gibi ürünlerde hizmet vermeye devam ediyor.

Türkiye'nin dünya devi 2 tekstil şirketi iflasla boğuşuyor. Almanya İngiltere baş müşterisi

Erciyes Tekstil de 29 yıl önce Mustafa Öztürk tarafından kurulmuş ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle konkordato talebinde bulundu.

Bursa merkezli Sateks Tekstil, aylık 600 ton ve yıllık 4800 ton üretim kapasitesiyle öne çıkıyor. Polyester, pamuk, viskon, naylon, bobin ve muf boya gibi geniş bir yelpazede hizmetlerini sürdürüyor. Sateks Tekstil, şu anda İngiltere, Almanya, İtalya, Hong Kong ve Bulgaristan gibi ülkelere ihracat yapıyor.

tttttt.jpg

tttttt.jpg

sateks.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.