Atilla Yeşilada: İflas edecekler

Atilla Yeşilada: İflas edecekler
Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, kıyamet senaryosunu açıkladı.

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, kıyamet senaryosunu açıklayarak şirketlerin batacağını açıkladı.

Türkiye’de enflasyonun yüzde 70’lere faizlerin ise 50’ye dayandığı ortamda kredi kartı faizleri tavan yapmış durumda. Kredi faizlerindeki ciddi artışlar, iş verenleri olumsuz anlamda etkiliyor. Öyle ki ödemelerini yapmakta zorlanan şirketler iflas eşiğine kadar geliyor.

TÜRKİYE EKONOMİSİNDE YAŞANAN KRİZ

2020 yılında başlayan pandemi ile beraber ekonomik kriz dünya genelini olumsuz etkiledi. Öyle ki kriz neticesinde pek çok şirketler iflas bayraklarını çekti. Son dönemde ise Türkiye ekonomisinde yaşanan kriz ise şirketleri vurdu.

iflas2.jpg

İFLAS SAYISI REKOR KIRIYOR

2022 yılında 23 bin 301 olan tasfiyeye giren şirket sayısı, 2023 yılında yüzde 30 yükseliş kaydederek, 30 bin 301'e geldi. 2023 yılında tasfiye süreci tamamlanıp kapanan şirket sayısı da 2022'ye göre yüzde 14,1'lik artışla 25 bin 235'e yükseldiği belirtildi. 2023 yılındaki bu artışın 2024 yılında zirve yapılmasına olanak veriyor.

YEŞİLADA: İFLASLA BAŞINIZ BELAYA GİREBİLİR

Pek çok ünlü firmaların iflas haberleri gündeme gelmeye başladı. Bu olay ise pek çok firmayı telaşlandırdı. Peki iflaslar devam edecek mi? Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, kıyamet senaryosunu açıkladı. Yeşilada, faiz artışlarının sürmesi neticesinde “Kredi kartı borçlarınız ve tüketici kredilerini kullanıyorsanız; gelecek sene ödediğiniz faiz iki misline çıkacak. Yani hazır olun. Ona göre icra iflasla başınız belaya girebilir” dedi.

takipli-iflas-nedir-tr-mgc-legal.jpeg

IMF'nin zombi şirketler araştırmasına da değinen Yeşilada, Türkiye'nin ülkeler arasında bir numarada olduğunu söyleyen Yeşilada, yüzde 120'ye yakın zombi şirketlerin çoğu küçük
şirketler olduğunu söyledi. Yeşilada, "Herhangi bir ekonomik senaryoda ya da faiz senaryosunda bu şirketler iflas edebilir" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.