Hatice Kolçak'tan faiz yorumu: Bıraksalar düşecek

Hatice Kolçak'tan faiz yorumu: Bıraksalar düşecek
Hatice Kolçak politika faizinin sabit kalmasına ilişkin bombayı patlattı.

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak politika faizinin sabit kalmasına ilişkin, “Borsa açısından pozitif olacak. Kurda ise bir değişiklik olmayacak” ifadelerde kullandı.

Geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi, 500 baz puan artırılarak yüzde 50 seviyesine gelmişti. Merkez Bankası nisan ayı faiz kararında ise yüzde 50'de sabit tuttuğunu duyurdu.

POLİTİKA FAİZİ SABİT KALDI

TCMB Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında gerçekleştirdiği toplantıda politika faizini açıkladı. TCMB, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 50 düzeyinde sabit tutma kararı aldıklarını duyurdu.

112086606-dolartl-001.jpg

PİYASADA SON DURUM?

Pek çok yatırımcı ise karar sonrası ne olacağını merak ediyor. Dolar TL bandında 35,51 seviyesinde seyrederken, gram altın 2 bin 430 olarak şekillendi. BİST 100 ise 9 bin 824 bandına gelerek yükseliş kaydedildi.

GEÇTİĞİMİZ AY FAİZ KARARI NE KADAR OLMUŞTU?

TCMB'nin piyasa katılımcıları anketine göre, cari ay ve 3 ay sonrası için beklenti yüzde 50 olarak belirlendi. Aynı şekilde, 12 ay sonrası için politika faizi beklentisi de yüzde 36,96'dan yüzde 38,18'e artmıştı.

dolar-tl.jpg

KOLÇAK: KURDA BİR DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak politika faizlerinin sabit bırakılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kolçak, “Borsa açısından pozitif olacak. Kurda ise bir değişiklik olmayacak” dedi.

“BIRAKSALAR DÜŞECEK”

Kolçak, Merkez Bankası’nın faiz politikasını sabit tutmasına ilişkin karar metninin ‘şahin bir karar metni’ olarak adlandırdı. Kolçak, “Ek faiz ve parasal sıkılaşması olabilecek. Kısacası ara düzenleme ile devam edecekler. Faiz indirimi beklemeyin” ifadelerini kullandı.

Altın tarafının çok yükseldiğini söyleyen Kolçak, dolar tarafının ise serbest bırakılmasının gerekliliğinin altını çizdi. Kolçak, “Mayıs ayında ise sürpriz kararlara açık olalım. Dolar 50 TL’ye bıraksalar, düşecek” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.