Karaya vuran balinanın içinden çıktı Tam 17 Milyon 500 Bin değerinde

Karaya vuran balinanın içinden çıktı Tam 17 Milyon 500 Bin değerinde
Las Palmas Üniversitesi'nde görevli Kanarya Adaları bilim ekibi, kıyıya vurmuş bir ispermeçet balinasının içinde bulunan yarım milyon Euro değerindeki parçanın hayvanın ölümüne yol açtığını otopsi sonuçlarıyla belirledi.

Las Palmas Üniversitesi'nde görev yapan Adli Veterinerlik Patolojisi uzmanı Profesör Dr. Antonio Fernandez ve ekibi, kıyıya vurmuş bir ispermeçet balinasının otopsisini gerçekleştirirken, mide içerisinde bulunan ve piyasada büyük değere sahip olan 9.5 kilogram ağırlığında amber keşfettiler.

fe.jpg

Araştırmacılar, bu değerli amberin balinanın sindirim sisteminde hasara yol açtığını ve bu durumun balinanın ölümüne sebep olduğunu tespit ettiler. Profesör Fernandez, 3 Temmuz'daki bir demecinde, bu nadir ve kıymetli amberin satışa çıkarılacağını ve elde edilen gelirin, 2021'de La Palma Adası'nda meydana gelen volkanik patlamadan etkilenen bireylere yardım amacıyla bağışlanacağını duyurdu.

gr.jpg

PARFÜM SEKTÖRÜNÜN PAHALI HAMMADESİ AMBER

İspermeçet balinaları, denizlerin derinliklerinde avlanarak büyük miktarda besin tüketirler. Ancak, bu besinlerin sindirilemeyen kısımları, zamanla balinanın sindirim sisteminde birikerek amber olarak bilinen katı bir maddeye dönüşür.

gte.jpg

Bu değerli madde, balina tarafından dışarı atıldığında, genellikle deniz yüzeyinde bulunur ve bu yüzden de oldukça nadir bir bulgudur. Her yüz ispermeçet balinasından yalnızca birinin amber ürettiği düşünüldüğünde, amberin nadirliği daha da anlaşılır hale gelir. Parfümeri sanayisinde, özgün kokusu ve parfümün kalıcılığını artıran alkol içeriği nedeniyle, amber oldukça kıymetli bir hammadde olarak kabul edilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.