Koç Holding'den dev hastane alımı İmzalar atıldı

Koç Holding'den dev hastane alımı İmzalar atıldı
Sağlık sektörüne yatırım yapma kararı alan Koç Holding, Anatolia Hospital adı ile Antalya'da özel hastane işletmeciliği sektöründe hizmet veren Kemer Medical Center Özel Sağlık Hizmetleri Turizm ve Ticaret A.Ş'nin hisselerinin yüzde 80'ini satın aldı.

Koç Holding, Anatolia Hospital'ın sermayesinin yüzde 80'ine denk gelen 66 milyon 581 bin TL nominal değerli payın devir işlemlerinin tamamlandığını açıkladı.

Koç Holding, Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yaptığı açıklamada, devre konu payların alım bedelinin 82 milyon 776 bin 249 Euro olarak belirlendiği ve tutarın yüzde 95'i karşılığında ödemenin peşinen yapıldığı, bakiyenin KMC'nin bağımsız denetimden geçecek 31 Aralık 2023 finansal tablolarındaki net borç ve işletme sermayesi tutarları üzerinden hesaplanacak yapılacak düzeltmeyle ödeneceği duyurdu.

Koç Holding'in KAP'a yaptığı açıklamada "KMC'nin yönetimi ve pay sahiplerinin hak ve yükümlülükleriyle kalan paylara yönelik esasları düzenlemek üzere, Şirketimiz ve KMC'de toplam % 20 paya sahip olan azınlık hissedarları Güngör Fatih Çaylak ve Ata Demirel arasında bir Pay Sahipleri Sözleşmesi imzalandı. Pay Sahipleri Sözleşmesi gereğinde tarafların paylarını belirli istisnai haller haricinde 31 Mart 2026 tarihine kadar satmama taahhüdü ile 31 Mart-30 Haziran 2026 arasında kullanılmak üzere Koç Holdingin alım opsiyonu, Azınlık Hissedarlar'ın ise satma opsiyonu bulunmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.