Son anda duyuruldu 'O emeklilerin bayram ikramiyesi eksik yatacak'

Son anda duyuruldu 'O emeklilerin bayram ikramiyesi eksik yatacak'
Milyonlarca emekliyi ilgilendiren bayram ikramiyeleri konusunda son anda beklenmedik bir gelişme yaşandı. O emeklilerin bayram ikramiyeleri eksik yatacak.

Ocak ayında yapılan düzenleme ile emeklilerin maaşlarına %49,25 oranında bir zam yapıldı. Ancak bu zammın ardından en düşük emekli maaşı 10 bin TL olarak belirlendi. Ne var ki, bu maaşlarla birçok emekli, 16 bin TL olan açlık sınırının altında geçinmeye çalışıyor.

Seyyanen zam talepleri dile getirilse de, son zamanlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu konuda kapıyı kapattı. Ancak Cumhurbaşkanı, emeklilerin bayram ikramiyelerinin 2-5 Nisan tarihleri arasında verileceğini duyurdu. Bu açıklamanın ardından ikramiyelerin 2 bin TL'den 3 bin TL'ye çıkarılması da emeklilerin tepkisine neden oldu.

0x0-bankalar-promosyon-yarisini-hizlandirdi-fakat-bazi-kelime-oyunlari-yanilmalara-yol-acabilir-1659858293543.jpg

O EMEKLİLERE İKRAMİYE EKSİK YATACAK

Ancak bayram ikramiyeleri konusunda beklenmedik bir gelişme yaşandı. SGK Uzmanı İsmail Sevinç, canlı yayında emeklilere olumsuz bir haber verdi. Sevinç, belirli bir grup emekli için 3 bin TL'nin ödeneceğini ancak tüm emeklilerin bu tutarı alamayacağını açıkladı.

Sevinç, “İkincisi, emekli ikramiyesinde herkes 3.000 lira beklemesin. Herkes 3.000 lira alamıyor, onu da parantezinde söyleyelim. Burada 3.000 lira alamayacak olanlar dul ve Yetimler olacak. Mesela dulların bazıları 2.250 lira, Yetimler 750 lira alacak. Kısaca herkese 3.000 TL verilmeyecek. Bunların da aslında düzenlenmesi gerek” diye konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.