Tofaş 2024 model araçlarını satışa sunuyor! Bir zamanların efsanesi yeniden asfalt eskitmeye geliyor

Tofaş 2024 model araçlarını satışa sunuyor! Bir zamanların efsanesi yeniden asfalt eskitmeye geliyor
Bir zamanların efsanesi Tofaş yeniden satışa çıkıyor. Otomobil tutkunlarının bir zamanlar gözdesi olan araç, 2024 modeli ile yeniden asfalt eskitmeye geliyor.

Yıllar önce Türkiye’de üretim bandından indirilen Tofaş Şahin üretimi, Mısır ve Etiyopya gibi bazı Afrika ülkelerinde üretiliyordu.

Türkiye’deki otomotiv sektöründe yaşanan krizler, dalgalanmalar neticesinde 2024 model Tofaşlar yeniden yollarda asfalt eskitecek.

Türkiye'de, Tofaş ve Şahinlerin nadir ve orijinal versiyonlar, tutkunları tarafında milyonlarca TL’ye alıcı bulabiliyorken, Etiyopya'daki fabrikalarda üretilen Tofaşlar yeniden Türkiye'de satışa sunulacak.

Yeniden piyasaya sürülecek olan son model Tofaşlar, efsane tasarımını koruyarak, yalnızca modern birtakım teknik değişiklikler ile tutkunlarının beğenisine sunulacak.

İlk seri Tofaşlar, yaklaşık olarak 13 bin dolar fiyat etiketiyle piyasaya sürülürken, Etiyopya’dan ithalat edilmesi durumunda ek olarak nakliye ve gümrük ücretleri de fiyata eklenecek.

2024 MODEL TOFAŞ’IN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

950 kilogramlık hafif iskeleti ve 80 beygirlik güçlü motoru sayesinde 2024 model Tofaşlar, saatte 180 kilometre hıza kadar ulaşabiliyor. Ayrıca, 1581 cc’lik motorundan güç alan araç, 0’dan 100’e 13.1 saniyede ulaşıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.