Zeytinyağında sahtecilik tespit edildi ‘Ünlü oteller bile kullanmış’

Zeytinyağında sahtecilik tespit edildi ‘Ünlü oteller bile kullanmış’
Ünlü otellerin kullandıkları zeytinyağında sahtecilik yapıldığı ortaya çıktı. Uzmanlar uyarılarda bulundu.

Zeytinyağı ile ilgili vatandaşlar şüphe duymaya devam ediyor. Piyasada dolaşan sahte zeytinyağı sebebiyle vatandaşlar temkinli davranmaya gayret gösteriyor.

Uzmanların açıklamasına göre zeytinyağında sahtecilik tespit edildiği ve bunları bazı otellerin kullandığı ortaya çıktı.

Türkiye’deki bazı otellerde de tağşişli gıda riskinin bulunduğuna dikkat çeken uzmanlar, tatil sezonu yaklaşırken birçok vatandaşın akın ettiği KKTC’deki otellerde halk sağlığının tehdit altında olduğu ortaya çıktı.

thumbs-b-c-ddf7f45d7d706134df3dd0b1543203f8.jpg

BAŞKA YAĞLAR DA KARIŞTIRILMIŞ

Analizi yapılan 66 zeytinyağı numunesinin 19’unun tağşişli olduğu tespit edilirken ürünlerin lüks otellerde kullanılması da dikkat çekti. Ülkedeki 10 otelde kullanılan zeytinyağlarının analizinde, ürünlere başka bitkisel yağların karıştırıldığı anlaşıldı.

Milliyet’ten Aleyna Sevim’in haberinde, KKTC Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Beste Öymen konuyu değerlendirdi.

KKTC’de en az yılda bir kez zeytinyağı tağşiş denetimleri yapıldığını kaydeden Öymen, KKTC’de tağşiş yapıldığı tespit edilen numunelerin yaklaşık yüzde 70-80’i otellerden alınan numuneler olduğunu belirtti.

zeytin-zeytinyagi.jpg

"TÜRKİYE'DE DE MERDİVEN ALTI ÜRETİLİYOR"

Türkiye’de çok sayıda küçük ve orta büyüklükte işletme ve ciddi oranda merdiven altı kayıtsız üretim yapıyor. Hepsi devlet tarafından kontrol edilemezken vatandaşlar, şüphelendiği durumda Alo 174 hattını arayarak ihbarda bulunuyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.