İsrail’in Türkiye planı deşifre oldu Ardan Zentürk: Türkiye ekonomisi ve borsa önlem almalı

İsrail’in Türkiye planı deşifre oldu Ardan Zentürk: Türkiye ekonomisi ve borsa önlem almalı
Birbiri ardına yaptığı açıklamaları ile ses getiren dış haberler uzmanı Ardan Zentürk İsrail ve ve ABD'nin Türkiye'ye karşı melez bir savaş başlattığını öne sürerek Türk ekonomisinin ve borsasının tedbir alması gerektiği konusunda uyardı.

7 Ekim'de başlayan İsrail Hamas savaşı ile dünya dengeleri değişirken dış haberler uzmanı Ardan Zentürk'ten bir uyarı geldi. Gazeteci Ardan Zentürk, İsrail ve ABD’nin Türkiye’ye karşı yeni bir politika izleyeceğini ve bunun melez bir savaş anlamına geldiğini söyledi.

"BATI GÜÇLERİYLE HESAPLAŞMA HAVASI OLUŞTU"

Ardan Zentürk, Türkiye’nin Gazze politikasının İsrail ve ABD’yi rahatsız ettiğini vurgulayarak “Türkiye’nin Irak Suriye hattındaki ve Lübnan hattındaki Amerikan siyonist ittifakına karşı gösterdiği tavrın, Türkiye'nin Rusya ve İran'la birlikte ABD ve İngiltere’nin Kızıldeniz’deki macerasına karşı çıkışının bir araya gelmesi ile Türkiye'nin Batı güçleriyle bir hesaplaşma havasına girdiğini gösterdiğini söyledi.

Türkiye’nin bu duruma hiç de yabancı olmadığını söyleyen Zentürk, ABD'nin o dönemdeki başkanı Lyndon Johnson tarafından 1964'de Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı İsmet İnönü'ye yazılan mektubun ardından Türkiye ile batı ilişkileri ara ara uzlaşmaz çelişkilere varacak ölçekte inişli ve çıkışlı bir süreç izlediğini hatırlattı.

Ardan Zentürk her ne kadar Ankara'nın dile getirmese de Türkiye'nin PKK PYD üzerinden Amerika Birleşik Devletleri ile sonu çatışmaya ulaşabilecek derecede bir sürtüşme yaşadığının bilindiğini söyledi. Zentür diğer yandan Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin varlığını kaldıramayan bir Avrupa Birliği'nin bulunduğunu ve 2020'den bu yana donanmamızı o bölgeden uzaklaştırmaya çalıştıklarını dile getirdi.

2009 yılı Ocak ayındaki Davos'ta Erdoğan'ın İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’e “One Minute” demesinin de önemli bir mihenk taşı olduğunu ve gizli çatışmaları alevlendirdiğini hatırlattı.

"15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNDE ABD, NATO, SUUDİ ARABİSTAN VE BAE'NİN DESTEKLERİ VAR"

Ardan Zentürk Allah'ın bildiğini kuldan saklamamak gerektiğini belirterek 15 Temmuz 2016 kanlı işgalin NATO kurmayları tarafından planlanan Amerika tarafından organize edilen İsrail'in de dahil olduğu Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'ın da net olarak mali imkanları ile desteklediği bir büyük saldırı olduğunu söyledi. 15 Temmuz darbe girişimin bu şekilde tarif edilmemesi durumunda bu tarifin örtbas edilmesinin sonucunun yarın bir gün yanacak sorular karşısında sesimizi yükseltme şansımızı kaybedeceğimiz anlamına geleceğini ifade etti.

Ardan Zentürk açıklamasında Türk devletinin İsrail derin devlet yapılanmasıyla Amerikan derin devlet yapılanması ve bağlantısındaki bütün bir Batı ittifakını bir şekilde bizimle mücadele ettiğini kamuoyuyla net şekilde paylaşması gerektiğinin altını çizdi.

“İSRAİL MEDYASI TÜRKİTE’YE UYARI YAZISI

Ardan Zentürk Jerusalem Post gazetesinden Noa Lazimi isimli gazetecinin İsrail, Türkiye'nin bilinçli ve ısrarlı Hamas desteğine artık sessiz kalmamalı dediği yazısını ele alarak örnek verdi. Bu yazının uyarı anlamı taşıdığını söyleyen Zentürk "Yazı geliyoruz ve çatışacağız” diyor dedi.

“İSRAİL VE MÜTTEFİKİ ABD TÜRKİYE’YE MELEZ BİR SAVAŞ BAŞLATTI”

İsrail ve ABD’nin Türkiye’ye karşı yeni bir politika izleyemeye başlayacağını belirten Zentürk, İsrail derin devlet yapısı ve onu destekleyen İngiltere ve Amerika yapılanmalarının Türkiye'ye karşı çok yönlü bir melez savaş başlatma kararı aldığını söyledi. Jerusalem Post'taki yazıda İsrail'in en yakın müttefikinin de desteğiyle Türkiye yönetimine Hamas'a sağlanan desteğin çok vahim sonuçlar doğuracağını aktarılması gerektiğinin savunulduğunu ve bahsedilen İsrail'in en yakın müttefikinin ise ABD olduğunu aktardı.

Yazıda İsrail'i Gazze'de savaş suçu işlemekle suçlayan, Hamas'ı direniş örgütü sayan Türkiye'nin görmezden gelinemeyeceği vurgusu olduğuna dikkat çeken Zentürk Erdoğan'ın ise Yahudi düşmanı olarak görüldüğünü belirtti.

Zentürk aktardığı yazıda diğer önemli bir noktanın ise İsrail medyasının hayatını kaybeden bin 200 kişinin öldürülmesinde Türkiye’nin de payı olduğunu ileri sürülmesi olduğunu söyledi.

İsrail medyasında Türkiye'nin Hamas'ı desteklediğine dair belgelerin yayınlandığını söyleyen Zentürk İsrail'in 2018'de tutukladığı Türk Profesör Hamit Tatlı'nın itirafında Hamas'ın Erdoğan'a yakın özel bir askeri şirket üzerinden büyük bir askeri destek aldığını söylediğini hatırlattı. Ayrıca Türkiye'nin Gazze'ye roket yapımı için gönderdiği 16 ton patlayıcıya Temmuz 2023'te el konulması da medyada yer almıştı. Zentürk bu gelişmelerin ardından artık İsrail'in İran'ı bir kenara bırakarak Türkiye ile uğraşacağını söyledi. .

"İSRAİL TÜRKİYE POLİTİKASINI GÖZDEN GEÇİRMELİ"

Jerusalem Post gazetesinde yer alan yazı açık dille İsrail'in artık ticari kaygılar ile Türkiye'nin Radikal İslamcı unsurlarla birlikte hareket ettiğini göz ardı etme politikasını değiştirmesi gerektiği savunuluyor. Türkiye ile bağ kurmaya çalışmak yerine Türkiye'nin eğer Hamas ile ilişkisi bu şekilde sürerse ağır kayıplar vereceğinin net olarak gösterilmesi gerektiğini savunuluyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.