İşçilere refah payı talebi Bakanlık kararı haftaya açıklayacak

İşçilere refah payı talebi Bakanlık kararı haftaya açıklayacak
TÜRK İŞ 700 bin kamu işçisini ilgilendiren bir talepte bulunarak işçilere refah payı ödenmesini talep etti. TÜRK İŞ ayrıca Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolünde yer alan sözleşme başlangıç tarihlerinin de Ocak ayına alınmasını istedi.

Tüm kamu işçilerini heyecanlandıran haber TÜRK-İŞ'ten geldi. TÜRK İŞ kamu işçilerine de refah payı ödenmesini isteklerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a iletti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Vedat Işıkhan bugün, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve TÜRK-İŞ Kamu Koordinasyon Kurulu'nda yer alan sendika genel başkanlarını makamında kabul etti.

2 saat süren görüşme basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Görüşmenin sonunda TÜRK İŞ Başkanı Ergün Atalay, bakanlık çıkışında basın mensuplarına açıklama yaptı.

ergunatalay.webp

Ergün Atalay, kamudaki 700 binden fazla işçinin Mayıs ayında 2023-2024 dönemindeki mali ve sosyal haklarının belirlendiğini ancak bu hakların enflasyon karşısında düşük kaldığını söyledi,

ENFLASYONUN BEDELİNİ ÖDÜYORUZ

Atalay sözleşme ile en düşük kamu işçisi ücretinin 15 bin liraya çıkarıldığını, 2023'ün ilk 6 ayında refah payı dahil ücretlere yüzde 45, 2. altı ayında yüzde 15 artış yapıldığını hatırlattı.

Sözleşmenin o dönem için iyi bir sözleşme olduğunu söyleyen Atalay, şu an ise enflasyondan kaynaklanan sıkıntının bedelini ödediklerini belirtti. Artık ortada bir ücret dengesizliği oluştuğunu vurgulayan Atalay çeyrek asıdır görülmemiş bir sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek bir elektrik işçisiyle teknisyen arasında yaklaşık 18 bin lira ücret farklılığı oluştuğunu vurguladı.

parahesap.jpg

"OCAK'TA BAŞKA MART'TA BAŞKA ENFLASYON ÇIKIYOR"

Yüksek enflasyon nedeniyle işyerlerinde ücret dengesinin ve iş barışının bozulduğunu belirten Atalay, sözleşmelerin ocak ayında başlayıp, şubat, mart, haziran, temmuz ve ağustos dönemlerinde başlayanlarla devam ettiğini, ancak her ay değişik bir oranda enflasyon gerçekleştiğini söyledi.

Kamudaki ücret dengesizliğinin hemen çözülmesi gerektiğini ifade eden Atalay şöyle devam etti:

"Sayın Bakan Vedat Işıkhan, işveren sendikası TÜHİS ile görüştükten sonra önümüzdeki hafta bize bilgi vereceğini dile getirdi. Bundan önceki gayrı resmi bir toplantıydı. Bu akşam resmi bir toplantı yaptık. TÜİK'e göre enflasyon yüzde 65 ama pazara raflara baktığınız zaman yüzde 90'ların üzerinde. Haklı talebimize bir an önce müspet bir cevap bekliyoruz" diye konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.