Sözleşme imzalandı 'O işçilere yüzde 97 zam'

Sözleşme imzalandı 'O işçilere yüzde 97 zam'
Türkiye'nin metal sektöründe önde gelenlerin bulunduğu alanda, MESS ile işçi sendikaları Türk Metal, Birleşik Metal-İş ve Özçelik-İş arasında 114 gün süren görüşmelerin ardından bir anlaşma sağlandı.

Sağlanan anlaşmaya göre sözleşmenin ilk 6 ayı için ücretlere ortalama yüzde 97 zam yapıldı.

Sözleşmenin ikinci 6 ayı için 1 Mart itibariyle yüzde 30 oranındaki zam ile toplamda yıllık ortalama ücret artışı yüzde 156 seviyesine ulaşacak.

cq5dam-web-1280-1280.jpeg

ÇOCUKLARI İÇİN 2 BİN LİRA YARDIM

Sözleşmeyle metal işçilerine ana sınıfındaki çocukları için de ilk kez 2 bin lira eğitim yardımı yapılacak. Toplam 160 bin metal işçisini ilgilendiren toplu sözleşme 1 Eylül 2023 – 31 Ağustos 2025 dönemini kapsıyor. Geçtiğimiz günlerde görüşmelerin tıkanması üzerine grev kararı alınmıştı.

MESS Başkanı Özgür Burak Akkol, şu sözlerle anlaşmayı değerlendirdi: "Yıllık yüzde 156'lık artış, özel sağlık sigortası, 6 bin çalışma arkadaşımızın çocuğuna burs imkanı ve bir dizi ek sosyal haklar gibi uygulamalarla metal işçileri için özel bir yer ayırmış olmaktan dolayı büyük bir memnuniyet içindeyiz."

mess-teknoloji-1.png

TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak ise anlaşmanın ardından şu açıklamayı yaptı:

"Üyelerimize verdiğimiz sözü yerine getirdik. Cumhuriyetimizin 100. yılında, ilk altı ay için yüzde 100'ü aşan bir artışla tarih yazmaya devam ediyoruz.’’ Dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.