Merkez Bankası'nda ortalık karıştı Hafize Gaye Erkan hakkında bomba iddia 'O dilekçe ortaya çıktı'

Merkez Bankası'nda ortalık karıştı Hafize Gaye Erkan hakkında bomba iddia 'O dilekçe ortaya çıktı'
Merkez Bankası (MB) çalışanı Büşra Bozkurt'un Cimer'e verdiği dilekçedeki bomba iddialar gündemi sarstı.

Merkez Bankası (MB) çalışanı Büşra Bozkurt, gündem sarsan açıklamalarda bulundu. Bozkurt,, Başkan Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığını öne sürerek CİMER’e şikâyet etti. Erol Erkan’a bankada oda, koruma ve makam aracı tahsis edildiğini de açıklamalarında belirtti.

4 YILDIR PROTOKOL GÖREVLİSİ OLARAK ÇALIŞTI

Merkez Bankası başkanlık makamında 4 yıldır protokol görevlisi olarak çalıştığını söyleyen Büşra Bozkurt, CİMER’e verdiği dilekçede, Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan Bey ve annesi Gamze Erkan’ın protokole giriş yaparken, Erol Erkan’ın yanından geçerken, ‘bana bir uğrayabilir misin?’ söyleminde bulunduğunun belirtti. Bozkurt, kata uğradığını belirtirken, Erol Erkan’ın ‘Başkanın odasına güvenilir ve sabit insanların giriş çıkış yapmalarını istiyorum. Siz de güvendiğimiz bir çalışansınız’ ifadelerini kullandı. Ardından Erol Ekan’ın İnsan Kaynakları’nı arayarak Bozkurt'u artık kendilerine hizmet vereceğini söylediği dilekçede belirtildi.

gegqvm7xqaeliin.jpeg

‘SENİ ÇALIŞTIĞIN YERDE OTURTTURMAYACAĞIM’

Sözcü gazetesinin yer verdiği haberde; Büşra Bozkurt, Erol Erkan’a ‘Benim okula giden 7 yaşında bir çocuğum var. Onu her gün okuldan almak zorundayım. Evli bir kadınım bu saatlere kadar çalışmak bana zor gelebilir’ söyleminde bulundu. Dilekçede yer alan ifadelerde Bozkurt şu şekilde açıkladı: "Erol Bey sinirlendi ve yüksek sesle, ‘Bunu söyleyen elemana çalışmıyor gözüyle bakarım. Biz sizin için Amerikalardan kalkıp geldik. Tüm düzenimiz bozuldu. Seni çalıştığın yerde oturtturmayacağım’ diye tehdit etti. Olayın ardından çıkışımın talimatı verildi. Destek hizmetleri müdürümüzle konuştuğumda, ‘talimat babadan geldi. Yapabileceğimiz bir şey yok maalesef’ diye yanıt aldım. Göreve iademi saygılarımla arz ediyorum" ifadelerini kullandığını belirtti.

‘BUNLARIN CANINI YAKMAZSAK ÇALIŞAN BULAMAYACAĞIZ’

Daha sonra Erol Erkan’ın Başkan Erkan ABD’deyken bile makam aracıyla bankaya gidip teftiş yaptığı öne sürüldü. Büşra Bozkurt dilekçesinde, baba Erol Erkan için kendisine bir odanın ayrılarak genel müdürlere emir verdiğini aktardı. Bozkurt Erkan’ın ‘Bunların canını yakmazsak çalışan bulamayacağız’ diyebiliyor" dediğini de söyledi.

gegrbrww4aayxc5.png

“MAKAM ARACIYLA BANKAYA GELEREK TEFTİŞ YAPTI”

Erol Erkan’ın kendisine mobbing uyguladığını, bankanın her türlü imkanından faydalandığını öne süren Bozkurt, Erol Erkan’ın Başkan Erkan ABD’deyken bile makam aracıyla bankaya gelip, teftiş gerçekleştirdiğini de söyledi. Dilekçede Erol Erkan’ın başkan yardımcısı odasını kullandığı, bu odada özel bakıcıyla Başkan Erkan’ın bebeğinin bakımına yardımcı olduğu da öne sürülürken, Erol Erkan’ın talimatlarıyla çok sayıda personeli yerinden ve işinden ettiği de iddia edildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.