Valilik AKOM ve MGM'den peş peşe uyarı yapıldı Kar ve fırtına birlikte geliyor

Valilik AKOM ve MGM'den peş peşe uyarı yapıldı Kar ve fırtına birlikte geliyor
Valilik, AKOM ve MGM'den peş peşe uyarılar geldi. Türkiye yeni bir soğuk havanın etkisine girecek. Birçok ilde kar yağışı bekleniyor.

Türkiye'nin büyük bir bölümü soğuk ve yağışlı havanın etkisine giriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul başta olmak üzere 10 ilde kar, yağmur ve fırtına için sarı uyarı verdi. Perşembe ve Cuma gününe kadar sürecek olan hava değişimi nedeniyle İstanbul Valiliği ve AKOM vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre; yurdun büyük bir bölümü parçalı ve çok bulutlu olacak, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Samsun hariç), Doğu Anadolu'nun kuzeybatısı, Güneydoğu Anadolu ile Antalya, Muş ve Bitlis'in çevreleri yağış alacak.

YAĞIŞLAR KAR ŞEKLİNDE GÖRÜLECEK

Yağışlar, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay bölgelerinde şiddetli, Antalya'nın doğusu, Mersin'in batısı kesimlerinde yer yer şiddetli olacak. Yağışlar, çoğunlukla yağmur ve sağanak şeklinde, Doğu Karadeniz'in iç bölgeleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Muş ve Bitlis bölgelerinde kar yağışı ve karla karışık yağmur şeklinde görülecek. İç ve batı bölgelerinde sis ve pus, doğu bölgelerinde don ve buzlanma olacak. Doğu Karadeniz'in iç bölgeleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi var.

Hava sıcaklığı, Marmara, Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da 3 ila 5 derece yükselecek, diğer yerlerde önemli bir fark olmayacak. Rüzgar, güney, Marmara ile Karadeniz kıyılarında kuzey yönlerden hafif, zaman zaman orta şiddette esecek.

İKİ BÖLGE İÇİN KRİTİK UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın akşam ve cuma sabahı Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege'de fırtına uyarısında bulundu. Güney ve güneybatı yönlerden esecek rüzgarın kuvvetli olacağı belirtildi. Vatandaşların ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

879.jpg

10 İLE SARI KODLU UYARI

Perşembe günü Çanakkale, Edirne, İstanbul, İzmir, Balıkesir, Bursa, Kırklareli, Kocaeli, Tekirdağ, Yalova için sarı kodlu alarm verildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN YENİ UYARI

İstanbul Valiliği sosyal medya platformu üzerinden, “Meteoroloji'nin verilerine göre; İstanbul ilinde rüzgarın, Perşembe akşam ile Cuma sabah saatleri arasında kuvvetli ve yer yer fırtınalı şeklinde esmesi beklenmekte." uyarısı yapıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.