Sahibinden satılık şehir hastanesi Körfezli bir Arap yatırımcı ile görüşülüyor

Sahibinden satılık şehir hastanesi Körfezli bir Arap yatırımcı ile görüşülüyor
Köklü devlet hastaneleri kapatılarak kentlerin dış kısımlarına yaptırılan şehir hastaneleri satışa çıkarılıyor. Yüzde 70 doluluk garantisi verilen şehir hastaneleri Körfez ülkelerine satılıyor.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi'nden yapılan açıklamada söz konusu şehir hastanesinin satışı için Körfez’den bir ‘alıcıyla’ görüşmelerin sürdüğü duyuruldu ve başka projelerin satışının da bunu takip edilebileceği söylendi.

Hastaların bulundukları yerden şehir dışına gitmesine neden olması ile tepki çeken şehir hastanelerinin maliyetleri de günlerce konuşulmuştu. Şehir hastanelerinin Körfez ülkelerine satılacak olması ise başka bir tartışma konusu açtı.

2024 BÜTÇESİNİN 84 MİLYARI ŞEHİR HASTANELERİNE

Karar gazetesinin haberine göre, Sağlık Bakanlığı’nın 2024 bütçesinde, şehir hastaneleri için kira ve hizmet alımı kapsamında 83.7 milyar liralık ödeme öngörülmüştü. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu'ndan beklenmedik bir açıklama geldi. Dağlıoğlu bir hastanenin satışı için Körfez’den bir yatırımcıyla görüşüldüğünü açıkladı. Dağlıoğlu açıklamasında daha başka kamu özel işbirliği (KÖİ) projelerinin bu satışı takip edebileceğini de söyledi.

Bloomberg News’e yabancı yatırımcılar konusunda açıklama yapan Devlet Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, otoyollardan sağlığa kadar uzanan ve kamu-özel sektör ortaklığı olarak isimlendirilen projelerde anlaşmaların her zaman mümkün olduğunu söyledi. Dağlıoğlu, 22 şehir hastanesinden birinin satışı için Körfezli bir Arap yatırımcıya görüşmelerin sürdüğünü ve bunu daha başka satışların takip edebileceğini söyledi.

Dağlıoğlu, 2024'te biri otomobil üreticisi olmak üzere Türkiye’ye 13 milyar ila 15 milyar dolar arasında doğrudan yabancı yatırım akmasını beklediklerini söyledi. Birleşik Arap Emirlikleri’nin 2023 yılı temmuz ayında, enerjiden savunmaya uzanan 50 milyar doları aşkın bir paket kapsamında Türkiye'ye yatırım sözü verdiği ve bu yatırımların arasında sağlık sektörünün de bulunduğunu biliniyordu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.