Ünlü dev şirket iflas bayrağını çekti 'Borçlarını ödemek için 25 uçağını sattı

Ünlü dev şirket iflas bayrağını çekti 'Borçlarını ödemek için 25 uçağını sattı
Ünlü dev şirket iflas bayrağını çekti. Borçlarını ödemek için 25 uçağını sattı.

Küresel ekonomik krizin etkileri sürerken, bir dizi iflas haberi daha gelmeye devam ediyor. Son olarak Florida merkezli Spirit Airlines, borçlarını azaltmak amacıyla 25 uçağını 'sat-kirala' yöntemiyle sattı. Şirketin zor durumda olduğu ve iflasın eşiğinde olduğu iddia ediliyor.

BORÇLARINI ÖDEMEK İÇİN UÇAKLARI SATTI

Ekonomik zorluklar nedeniyle birçok şirket sıkıntılı bir dönemden geçerken, Spirit Airlines, borçlarıyla başa çıkmak için 419 milyon dolar net gelir elde etmek amacıyla uyguladığı uçak satışını gerçekleştirdi. Şirketin bu işlemi, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) sunulan başvuruda detaylı bir şekilde açıklandı.

Her bir uçağın ortalama fiyatının 16,75 milyon dolar civarında olduğu bu satış işlemiyle birlikte, şirketin geniş filosunda bulunan 200'den fazla A320 ailesi uçağının yanı sıra, A319'ları da 2025 yılı sonuna kadar hizmetten çekeceği belirtildi.

Spirit Airlines, 2023'ün üçüncü çeyreğinde 157 milyon doların üzerinde net zarar açıklamasına rağmen, filosunu modernize etme ve mali durumunu düzeltme çabalarına devam ediyor. Şirket, filosunu A320'lerle genişletmeyi ve A320neo ile A321neo sayısını artırmayı planlıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.