Evinde mutfak tüpü kullananlar dikkat 'Bunu yapana para cezası uygulanacak'

Evinde mutfak tüpü kullananlar dikkat 'Bunu yapana para cezası uygulanacak'
Evinde mutfak tüpü kullananlar dikkat! Bunu yapana para cezası uygulanacak.

Türkiye genelinde birçok ilde doğal gaz tesisatının bulunmasına rağmen, birçok vatandaş mutfaklarda hala tüp kullanmayı tercih ediyor. Özellikle büyük kent dışındaki bölgelerde tüp kullanan vatandaşlar, kurallara uymamaları durumunda ciddi para cezaları ile karşılaşabiliyor. Son yıllarda 12 kg mutfak tüpü fiyatlarında yaşanan yüzde 120'lik artış, vatandaşların bütçesini olumsuz etkiledi. Bazı bölgelerde yaygın olan mutfak tüplerini LPG ile doldurma uygulaması tekrar gündeme geldi. Ancak, özellikle metropol şehirlerde bu tür işlemlere izin verilmiyor.

ekran-goruntusu-2024-01-17-124708.png

Vatandaşlar, araç plakaları veya TC kimlik numaralarını kullanarak istasyonlarda mutfak tüplerini LPG ile doldurmaya başladı. 12 kg mutfak tüplerini istasyonlarda LPG ile doldurarak 100 TL daha uygun fiyatlı olarak kullanılıyor. Böylelikle araca otogaz alır gibi litreyle tüpe gaz ekleniyor. Ancak bu durum oldukça tehlikeli ve yasak.

Otogaz da propanın daha yoğun olması nedeniyle mutfak tüpünü LPG ile doldurmak Türkiye’de tehlikeli ve yasak. Bu kurala uymayanlara para cezası uygulanıyor. Daha önce 12 kg mutfak tüpünü istasyonda LPG ile dolduran işletmeciye 835 bin TL cezası kesilmişti. Propan hızlı yanıcı ve basıncı yüksek bir gaz olduğundan dolayı mutfakta kullanılması 'eve bomba sokulması' demek. Öte yandan LPG otogaz istasyonlarında kaçak olarak doldurulan mutfak tüplerinde hava ayarı yapılmadığı için de büyük tehlikeli arz ediyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.