Kredi kartını bu şekilde kullanan parasından olacak ‘Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor’

Kredi kartını bu şekilde kullanan parasından olacak ‘Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor’
Milyonlarca vatandaş kredi kartı kullanırken bunlara dikkat etmiyor. Ancak bu hataları büyük paralar kaybediyor.

Türkiye’de milyonlarca vatandaş kredi kartı kullanıyor. Merkez Bankası’nın faiz artırımı kararının ardından kredi kartı faiz oranlarının büyük oranda artmasına rağmen vatandaşın kredi kartı eğilimi değişmedi.

Milyonlarca kişi her gün kredi kartıyla defalarca işlem yapıyor. Ancak finans uzmanları yüksek enflasyon nedeniyle vatandaşların işlemlerine dikkat etmesi hususunda uyarılarda bulunuyor.

kredi-karti-ekstresi-cxco-cover.jpg

FAZLA PARA ÖDÜYORSUNUZ

Uzmanlar kredi kartlarının yanlış kullanılması halinde vatandaşların para kaybettiğini söyledi. Uzmanlar finansal risklere karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirtiyor.

Kredi kartı borçlarınızı geç ödemek veya ihmal etmek kredi kartı kullanımında en büyük hatalardan biri olarak bakılıyor. Ayrıca ödemenizi geciktirdiğiniz takdirde fazladan para öderken kredi puanlarınız düşüşe geçiyor. Ayrıca bankaların verdiği imkanlardan yararlanmak daha güç olacak.

13964089-728xauto.webp

YÜZDE 30 SINIRINA DİKKAT

Finans uzmanları kredi puanını artırmak için mevcut kredi limitinin yüzde 30'unu ya da daha azını kullanmanın doğru ve daha sağlıklı olduğu belirtildi.

Bankalar sadık müşterilerinin kredi kartı limitlerini kredi kontrolüne bakmadan daha fazla kazanç için artırma eğilimindedir. Fakat Kredi kartı limitinizi artırmak, kredi kullanım oranınızı en iyi kredi puanına ulaşmak için iyi bir yol olabilirken böylece yüzde 30 sınırında tutmayı daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

banka-karti-ile-kredi-karti-arasindaki-fark.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.