Bankalar peş peşe mesaj attı 'O işlemi yapan herkesin kredi kartı kapatılacak'

Bankalar peş peşe mesaj attı 'O işlemi yapan herkesin kredi kartı kapatılacak'
Kredi kartları için değişiklikler gündemdeki yerini korurken yeni bir gelişme daha yaşandı.

Ziraat Bankası Genel Müdürü ve Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alpaslan Çakar’ın artan kredi kartı kullanımının azaltılması için sunduğu öneriler ve aynı zamanda kredi kartlarına kısıtlama geleceğini de belirtmişti. Bu açıklamaların ardından bankalar kredi kartıyla ilgili harekete geçti.

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinden sonra uygulamaya alınan ekonomi yöntemi, bir taraftan para politikalarında daralmayı hayata geçirirken, diğer yandan da bankacılık işlemlerinde her türlü kredili ürünün kullanımını sınırlandıracak adımlar atmış oldu.

0x0-kredi-karti-nakit-avans-kalkti-mi-2023-kredi-kartindan-nakit-avans-kullanimi-hakkinda-yeni-duzenleme-1684411932928.jpg

Ziraat Bankası Genel Müdürü ve Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alpaslan Çakar, son günlerde kredi kartıyla ilgili yapmış olduğu çarpıcı açıklamalarından sonra kredi kartlarında kısıtlama ve sınırlama geleceğinin sinyallerini açık açık verdi.

Çakar, gazetecilerle gerçekleştirdiği görüşmede; bankacılık sektörü ve ekonomiye dair değerlendirmelerde bulundu. Çakar, gazetecilerle dün gerçekleştirdiği toplantıda, alınacak önlemlerin, taksit sayısı azaltma, limit kontrolü ya da faiz gibi araçları içerebileceğini ifade etmişti.

ipsos-kredi-karti.jpg

BANKALAR PEŞ PEŞE MESAJ ATTI

Bankaların nakit avans ve kredi kullanımlarının ardından uyarı ekranında yazan ibareler, bu sefer kısa mesaj ile tüm müşterilere gönderildi.

Garanti BBVA Bankası tarafından müşterilerine gönderdiği mesajda; ‘Kredi kartınızla döviz/altın/kripto varlık alımları, vadesi gelmemiş kredilerin kapatılması, makul gerekçesi olmayan transferler, nakit çekme limiti aşma için işlemler ile liste dışına para çıkarılmasına dair yapılacak olan her türlü işlem nedeniyle kartınız kapatılabilir.’ Şeklinde müşterilerini uyardı.

12344.jpg

NAKİT AVANS KULLANARAK FAİZE YATIRANLARIN KREDİ KARTLARI KAPATILACAK

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), geçen aylarda aldığı karar doğrultusunda politika faizlerini artmaya devam etse bile kredi kartı azami faiz oranlarını 3.11 oranına sabitlemişti.

Mevcut mevduat faizlerinin o seviyenin üzerinde olması durumunda, çok sayıda müşterilerinin bütün kredi kartı limitiyle nakit avans çekerek, mevduat faizine yatırmasını sağlıyordu.

Bu durumun önüne geçmek isteyen bankalar harekete geçerek, bu işlemi yapan müşterilerin kredi kartı limitlerinin kapatılacağına dair uyarı yayınladı.

0x0-kredi-karti-nakit-avans-kalkti-mi-2023-kredi-kartindan-nakit-avans-kullanimi-hakkinda-yeni-duzenleme-1684411932928-001.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.