Kredi kartı kullanırken bu 3 hatayı sakın yapmayın 'Uzmanlar üstüne basa basa uyardı'

Kredi kartı kullanırken bu 3 hatayı sakın yapmayın 'Uzmanlar üstüne basa basa uyardı'
Kredi kartı kullanımını arttıran vatandaşlar, kullanırken bu hataları yapmamaları konusunda uzmanlar tarafından uyarıldı.

Artan enflasyon ve ekonomik kriz nedeniyle vatandaşların nakit alım gücü gün geçtikçe düşmeye devam ediyor. Kredi kartını yanlış kullanmak finans risklerini de beraberinde getiriyor. Ancak beraberinde gelen bu riskleri minimuma indirmek adına uzmanlar önemli uyarılarda bulundu.

SON ÖDEME TARİHİNİ KAÇIRMAK

Kredi kartı ödemelerini kaçırmak yada ödeme yapmamak kredi kartı kullanımında yapılabilecek en büyük hata olarak adlandırılıyor.

Ödeme yapılmadığı takdirde ortaya çıkan tek sorun faiz ödemek değil aynı zamanda kredi puanı olan vatandaşların puanlarında da düşüşe sebebiyet vermektedir.
Bu durum sonucunda da bankaların sunmuş olduğu çeşitli kredi imkanlarından yararlanamayabilirler.

0x0-kredi-karti-nakit-avans-kalkti-mi-2023-kredi-kartindan-nakit-avans-kullanimi-hakkinda-yeni-duzenleme-1684411932928.jpg

KREDİ KARTI LİMİTİNİN SON KURUŞUNA KADAR KULLANMAK

Kredi kartları öyle bir şey ki vatandaşlar para harcama duygusunu unutup kendini kaptırabiliyor. Ancak uzmanlar kredi kartı limitini son kuruşuna kadar kullanmanın yanlış bir kullanım biçimi olduğunu dile getiriyor.
Bu durum hem kredi puanını düşürürken aynı zamanda kredi kartının kullanıma kapatılmasına da neden olur.

UZMANLAR UYARDI

Kredi puanlarına destek olması için mevcut olan kredi limitinin yüzde 30’unu yada yüzde 30’undan daha azını kullanmanın sağlıklı bir kullanım olduğunu dile getiriyor. Bu oranı geçmek durumunda kaldığınızda ise limitinizin son kuruşuna kadar harcamak zorunda kalmamaya önem göstermelisiniz.

krediasfs.jpg

DÜZENLİ ŞEKİLDE TAKİP EDİLMELİ
Bunun için kredi kartı hesabınızı düzenli olarak internet üzerinden takip edebilir ve mümkünse kart şirketinizden kredi kartı limitinizi artırmasını isteyebilirsiniz.

Bankalar genellikle iyi müşterilerinin kredi kartı limitlerini sıkı bir kredi kontrolü olmadan artırabiliyor. Kredi kartı limitinizi artırmanız halinde kredi kullanım oranınızı en iyi kredi puanı için gerekli olan yüzde 30 eşiğinde tutmanız daha kolay olabilir.

Örneğin 10 bin tl bakiyesi olan 20 bin tl limiti olan bir kullanıcı varsayalım. Bu kullanıcının sahip olduğu yüzde 50’lik bir kredi kartı kullanım oranı kredi puanına zarar verebilir.

Ancak kullanıcı bankasından kredi kartı limitini artırmasını isterse ve banka kart limitini ikiye katlayarak 40 bin TL’ye çıkarırsa kullanıcının aynı harcama seviyesinde kalması halinde kredi kullanım oranı yalnızca yüzde 25 olacaktır.

62b5d2ba-resizedscaled-1020to574.jpg

YÜKSEK FAİZ ORANLARI ÖDEMEK

Kredi kartlarının azami faiz oranları ne kadar Merkez Bankası tarafından belirlenmiş olsa da, bankalar kendi kartları için farklı faiz oranları belirleme yetkisine sahiptir. Bakiye taşıyan kart sahipleri için en avantajlı olanı ise borçlarını en düşük faiz oranıyla ödemektir.

Borçlarını zamanında ödeyememe endişesi taşıyan kullanıcılar, bu durumu aşmak ve daha uygun ödeme şartları oluşturmak adına bankalarıyla veya farklı kredi kuruluşlarıyla iletişime geçmelidirler. Bu sayede kullanıcılar, yüksek finansman ücretlerinden kaçınarak ödemelerini zamanında gerçekleştirebilirler.

12344.jpg

Ancak, kullanıcılar için en iyi seçenek hala kredi kartı borçlarını tamamen kapatmak veya ödeyebilecekleri miktarın üzerinde borç almamaktır, böylece fatura döngüsünde faiz ödemek zorunda kalmazlar. Bu hatalardan kaçınmak, kredi kartı kullanımının maliyetli finansman ücretlerinden ve kredi puanında düşüş yaşanmasından korunmasına yardımcı olur.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.