Kredi kartı kullanan herkesten kesinti yapılacak 'Dikkat son 12 gün'

Kredi kartı kullanan herkesten kesinti yapılacak 'Dikkat son 12 gün'
Günden güne artan kredi kartı kullanımı vatandaşın vazgeçilmezi haline geldi. Perşembe günü yapılacak toplantı sonrası kredi kartlarına uygulanacak faiz oranları ortaya çıkacak.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararını 21 Aralık Perşembe günü açıklayacak. PPK toplantısında alınacak karar sonrasında 1 Ocak 2024 itibarıyla kredi kartlarına uygulanacak akdi faiz oranları ortaya çıkacak ve bunun sonucunda kesinti kart sahibi herkes için geçerli olmuş olacak.

Logo Yazılım

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 6 Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında üst üste faiz artırımına giderek politika faizlerini yüzde 40 seviyesine yükseltme kararı aldı.

TCMB, 23 Kasım tarihli PPK'nın ardından yayımladığı tebliğ ile, politika faizlerindeki artışı bir defaya mahsus olmak üzere Aralık ayı için kredi kartlarına yansıtmayacağını ifade etmişti.

Bu karar, perşembe günü alınacak yeni faiz kararının ardından Kasım ve Aralık ayının faizlerinin toplanarak kredi kartlarına eklenmesine sebep olacak.

Kredi kartı kullanımı patladı

KREDİ KARTLARI İÇİN TOPLU KESİNTİ YAPILACAK

Perşembe günü yapılacak toplantıda 250 baz puan artış çıkması durumunda politika faizleri yüzde 42.5 seviyesine çıkacak olsa da, geçtiğimiz ay gerçekleşen artışın kredi kartı akdi faizlerine yansıtılmamış olması da 1 Ocak 2024 itibarıyla kredi kartı faizlerinde toplu şekilde bir yükleme yapılacağı anlamını taşımakta.

Haziran ayında 1.36 seviyesinde olan kredi kartı akdi faizleri, politika faizinin yüzde 8.5 seviyelerinden yüzde 40'a yükseltilmesi ile üç katın üzerinde artış yaşamasına sebep oldu.

Kredi kartı kullanırken bunlara dikkat! - Son Dakika Ekonomi Haberleri

Halihazırda yüzde 3.71 seviyelerinde bulunan kart faizleri, beklentiler doğrultusunda 250 baz puanlık artış yapılması halinde 1 Ocak itibarıyla yüzde 4.40 seviyesine yükselecek.

Kredili mevduat hesapları ve nakit avans işlemleri için uygulanacak faiz oranı ise aynı koşullar altında yüzde 5.16 oranında olacak.

Kredi kartı kullananlar için yüzde 5'lik Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) ve KMH ya da nakit avans işlemleri için uygulanacak yüzde 15'lik Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu (KKDF) kesintileriyle birlikte kart borcu olanlar için borçları kapatabilmek giderek daha zor hale gelecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.