Milyonlarca hisseli tapu sahibi ilk kez duyacak 'Kritik detay ortaya çıktı'

Milyonlarca hisseli tapu sahibi ilk kez duyacak 'Kritik detay ortaya çıktı'
Milyonlarca hisseli tapu sahibinin ilk kez duyacağı kritik detay ortaya çıktı. Evde hissesi olan biri, ev satıldığında hakkını nasıl alır sorusunun cevabını uzman isim anlattı.

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper köşe yazısında; hisseli tapuya dair önemli ayrıntılara yer verdi. Milyonlarca kişi ebeveynlerinden miras kalan gayrimenkul ve dükkan tapularını kardeşleriyle paylaşıyor.

Sık sık merak edilen, konutta hissedarlar arasında yaşanan anlaşmazlıklar sebebiyle, hisse sahiplerinin haklarını nasıl alabileceği en çok merak edilen konular arasında yer alıyor.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden hisseli tapu sahiplerini ilgilendiren önemli uyarı

Bir vatandaş Tamer Heper’e zamanında amcası ile babasının kendi aralarında noterde dededen kalma evin hisse satışını yaptıklarını, kayıtlarda evin babasının üstüne göründüğünü, diğer hissedarların ‘bu evde babanın hissesi olamaz, gidin tapuda hissesini düşürün’ dediğini ifade ederek, "Konut satılırsa da babamın hisseden para alamayacağını söylüyorlar. Bu doğru olabilir mi?" sorusunu Tamer Heper’e yöneltti.

Heper, vatandaşın sorusunu cevaplarken bu durumun sadece gayrimenkulün tapu kaydında olduğunu ve tapu kaydında babaya ait görülen yerin gayrimenkulün hissedarı olduğunu söyledi.

Tapu sahipleri dikkat: 90 gün içinde başvurun - Haber Alternatif

Heper, bir gayrimenkulün noterde satılmayacağını bu kuralın kısa süre önce değiştiğini belirtti. Heper sözlerini şöyle sürdürdü: "Satış yalnızca tapuda yapılır. Okuyucumun anlatımında noter işlemi var. Muhtemeldir ki önce noterde satış vaadi yapılmış, ardından da bu vaat doğrultusunda tapuda tescil yapılmış." dedi.

Heper, noter varsa satışın geçersiz olduğunun iddia edilemeyeceğini aktardı. Tapu kayıtlarının geçersizliği iddia edilirse ispatının ve mahkeme kararı ile tapu kayıtlarının düzeltilmesi olacağını söyledi.

Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi? Hisseli tapu satışı nasıl iptal edilir?

Tapu kayıtlarının geçersiz sayılamayacağını aktaran Heper, iptal gerekçelerinin sınırlı olduğunu, akıl hastalığı ya da tehdit altında yapılma durumunun haricinde tapu kayıtlarının geçerli sayılacağını söyledi.

Heper, vatandaşın babasının hissedar olarak göründüğünü ve satışa karar verildiğinde hissesine denk gelen tutarı alabileceğini sözlerine ekledi.

Hisseli tapu sahiplerinin bu önemli detayı göz önünde bulundurarak, tapu kayıtlarının güncel ve doğru olduğundan emin olması gerekiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.