Kira fiyatlarının en fazla düştüğü 3 şehir belli oldu 'Uzman isim açıkladı'

Kira fiyatlarının en fazla düştüğü 3 şehir belli oldu 'Uzman isim açıkladı'
İlan sitelerine denetimler artırıldı. Alınan önlemler çerçevesinde satılık ve kiralık konut fiyatlarında düşüşler yaşandı. Bunun sonucunda İstanbul'daki düşüş ise dikkat çekti.

Milliyet'te yer alan habere göre, konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, son dönemlerde gayrimenkul kiralarında bazı düşüşler yaşandığını belirterek, bu düşüşün nedenlerine bakıldığında, Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen kısa dönemli kiralama düzenlemesinin etkili olduğunu belirtti.

Avrupa'nın büyük şehirlerinde konut sıkıntısı rekor kira artışlarına neden oluyor

Özelmacıklı, 100 günden az süreli gayrimenkullerin kısa dönemli kiralama yapmasının önünde engel oluşturacağını ifade etti. Bunun en önemli nedeninin binanın kat maliklerinin oy birliği ile muvafakatının gerekiyor olması olduğunu söyledi.

Bu durumun, yaklaşık 50 binin üzerinde olduğunu düşündükleri günlük kiralık dairelerin birçoğunun uzun süreli kiraya verilmesine yol açabileceğini ifade etti.

Kira fiyatları uçtu, uyarılar art arda geldi! OHAL yetkisi kullanılacak - Ekonomi Haberleri

KİRA FİYATLARININ EN ÇOK GERİLEDİĞİ 3 ŞEHİR

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı "Kira fiyatlarının daha önce deprem nedeniyle ve yabancılara ev sahipliği nedeniyle yoğun artışların yaşandığı illerde daha yüksek düşüş oranları olduğunu söyleyebiliyoruz" dedi. İstanbul’da düşüş daha yavaş olsa da Antalya’da kira fiyatları daha fazla indi, Mersin’de de azalmaya başladı. Bu iller biraz daha öne çıkıyor." şeklinde konuştu.

Uzman isim, fiyatların yüzde 10-15 aralığında düştüğünü, örnek olarak İstanbul'da metrekare başına 150 TL olan 100 metrekarelik bir dairenin kira bedelinin 15 bin TL seviyesinde olduğunu ifade ettiğinde, bu rakamın 13 bin TL bandına kadar gerilediğini belirtti.

"EVİNİ SATAMAYAN KİRAYA VERİYOR"

Gayrimenkul kredilerinde daralmanın olduğunu söyleyen Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, özellikle evlerini satamayan mal sahiplerinin yüksek aidatlar nedeniyle evlerini kiraya verdiklerini bu nedenle satış fiyatlarının arttığını ifade etti.

Konut Kira Sözleşmesi Nasıl Yapılmalıdır? Neleri İçermelidir? | Hepsiemlak | Emlak Yaşam

"MEMLEKETLERİNE DÖNÜYORLAR"

Emlakçı Mustafa Hakan Özelmacıklı, deprem bölgesinde birçok konutun teslim edilmeye başlandığını belirterek, Kasım ayı itibarıyla Hatay başta olmak üzere 40 binin üzerinde konutun sahiplerine teslim edildiğini söyledi. Farklı illerde ikamet etmek zorunda kalan ve kendi memleketlerine dönmek isteyen kişilerin, bölgeye göre nispeten oluşan bir arz fazlasından bahsedebileceğimizi ifade etti.

Yeni mücadele alanı: Kiralık konut bulmak| Haberler

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.