Fiyatı iki katını aştı 'Hamsiye dev zam'

Fiyatı iki katını aştı 'Hamsiye dev zam'
Tezgahların sevilen ürünü fırtınanın azizliğine uğradı. Fiyatları ikiye katladı.

Özellikle Karadeniz bölgesinin sofralarını donatan, sevilerek tüketilen hamsinin fiyatları fırtınanın etkisiyle ikiye katladı. Önceki haftalarda 50-60 TL’lerden satılan hamsinin kilosu 110 TL’ye çıktı. Taptaze balık tüketmek isteyen vatandaşlar tezgahlara bakakaldı.

aw101165-02.jpg

Karadeniz’de hafta sonu meydana gelen fırtına balık avını da vurdu. Yoğun fırtına, vatandaşların adeta ekmeğiyle oynadı. Tezgahlara gelen hamsinin kilosu 110 lirayı bulunca, severek tüketenler bir kez daha düşünmeye başladı.

Hamsi ile birlikte tezgahlara giren mezgit balığının kilosu ise 150 liradan satışa sunuldu.

aw101165-05.jpg

FIRTINA SONA ERDİ AMA ETKİSİ TEZGAHLARDA

Fırtınanın sona ermesi bir nebze olsun gönülleri ferahlatırken tezgahlara gelen balığın fiyatını henüz düşürmedi. Fırtınayla birlikte etkilenen fiyatların alım gücüne oranla normal seviyelere döneceğini vurgulayan balıkçılar, diğer pek çok gıda ürününden daha uyguna geleceğini düşünüyor. Böylece pek çok kişinin satın alabileceğini belirten balıkçılar, tane olarak satılan balıkların da fırtına sebebiyle fiyatlarının arttığını söyledi.

aw101165-01.jpg

Tezgahlardaki son fiyatların durumuna göre yerli somonun kilosu 200 TL’den satılırken çupra ve levrek 150 liradan tezgahlardaki yerini aldı. Yerli uskumru 100 TL olarak satılıyor ve ayrıca hamsi 110 TL, istavrit 100 lira ve mezgit 150 liradan tezgahlarda satışta bulunuyor.

aw101165-07.jpg

aw101165-06.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.