Bu besini tüketmek zeka geriliğine sebebiyet veriyor 'Şekerden bile daha tehlikeli'

Bu besini tüketmek zeka geriliğine sebebiyet veriyor 'Şekerden bile daha tehlikeli'
Uzak durulması gereken listesinde uzman uyarılarına göre; şeker, un, tuz olarak üç beyaz bulunuyor ancak bu besin şekerden daha tehlikeli...

Bilimsel araştırmalar meyan kökünün şekerden 40 kat daha zararlı olduğunu ortaya çıkardı.Uzmanların şeker tüketimine yönelik yaptığı uyarılara bakıldığında vücudun dışardan şeker alımına ihtiyacının olmadığı, şeker alımının meyvelerle sağlanmasının sağlık açısından daha uygun olduğu vurgulanıyor. Meyan kökü özellikle farklı formlarda tüketime olanak tanıdığı için tüketiminde farkında olmadan aşırıya kaçılabiliyor.

ZEKA GERİLİĞİ YAPIYOR

Eski zamanlarda şerbet olarak tüketilen meyan kökü, son yıllarda birçok içecek ve yiyeceğin yapımında kullanılıyor. Yapılan son çalışmalar, meyan kökünü doğrudan tüketmenin veya meyan kökü bulunan besinleri fazla tüketmenin özellikle çocuklar üzerinde zeka geriliğine sebep olduğunu ortaya çıkardı.

BU KİŞİLER TÜKETMEMELİ

Uzmanlar özellikle potasyum oranı düşük olan vatandaşların, kalp hastalarının ve hamilelerin meyan kökü tüketiminden uzak durması gerektiğini, tüketiminin sakıncalı olduğunu vurguluyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.