Faizsiz 150 bin TL evlilik kredisinde flaş gelişme 'Milyonlarca çiftin beklediği haber geldi'

Faizsiz 150 bin TL evlilik kredisinde flaş gelişme 'Milyonlarca çiftin beklediği haber geldi'
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş, gençlerin dört gözle beklediği evlenecek çiftlere faizsiz kredi desteğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Aile ve Gençlik Bankası bütçesinden yeni evlenen çiftlere verilecek iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı.

Aile ve Gençlik Fonu kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edilmişti ve kanun teklifi yasalaştı.

mahinur-ozdemir-goktas-aa-2145505.jpg

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evlilik kredisi ilgili çiftleri memnun edecek açıklamayı yaptı.

Mahinur Özdemir Göktaş, kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Göktaş gündemle ilgili birçok soruya yanıt verdi.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Bakan Göktaş, evlenecek çiftlere 2 yıl ödemesiz kredi verilmesini içeren Aile ve Gençlik Fonu”yla ilgili açıklamalarda bulundu. Konuya ilişkin konuşan Göktaş sona yaklaştıklarını belirterek, başvuru sürecine dair arka plan çalışmalarını ve hazırlıkları tamamladıklarını söyledi.

93356191-gettyimages-588421912.jpg

Programla başvurusu onaylananlara toplam 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacağını söyleyen Mahinur Göktaş, Türkiye’nin yeraltı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle gençlerin geleceğine yatırım yapılacağını söyledi.

Konuyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığının yönetmelik hazırlıkları sürdüğünü ifade eden Bakan Göktaş, kendi işini kurmak isteyen gençlerin girişimlerine ve projelerine destek olacaklarını da kaydetti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.