65 yaş ve üstü kartlar tek tek geri toplanacak 'Uymayana para cezası kesilecek'

65 yaş ve üstü kartlar tek tek geri toplanacak 'Uymayana para cezası kesilecek'
65 yaş üstü ücretsiz toplu taşıma kullanan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren flaş karar. Bunu yapanların kartları tek tek geri toplanacak.

65 yaş üstü vatandaşlar için belediye otobüslerini ücretsiz kullanma hakkı, haksız kart kullanımının artması nedeniyle uyarı yapıldı. Milyonlarca yaşlı vatandaşı ilgilendiren bu konuda yaşanan sorunlardan dolayı yeni kararlar alındı.

KARTLAR TEK TEK GERİ TOPLANACAK

65-yas-ustu-akbil-kalkacak-mi-65-yas-ustu-ucretsiz-ulasim-kalkti-mi-5820.jpg

Son dönemlerde, 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım kartlarının yanlış kullanımı sebebiyle verilen cezaların sayısında belirgin bir artış yaşanıyor. Ücretsiz ulaşım kartı kullananlar bu kurala uymazsa kartları tek tek geri toplanacak. Öte yandan uymayanlara para cezası kesilecek.

2763-65-yas-haber.jpg

Konu ile ilgili benzer bir durum Bursa'da yaşayan bir vatandaşın başına geldi. 67 yaşındaki Nejdet Bekiroğlu'nun, akrabasına gelen ücretsiz ulaşım kartını kullanması nedeniyle aldığı para cezası ve kartının engellenmesi olayı, yaşlı vatandaşların kartlarını başkalarına kullandırmamaları gerektiğini bir kez daha ortaya koydu.

PARA CEZASI KESİLİYOR

Bekiroğlu'nun yaşadığı durum, birçok kişi için örnek teşkil ediyor ve 65 yaş üstü vatandaşlar ile indirimli kart sahiplerinin bu konuda daha dikkatli olmaları gerektiğini gösteriyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ulaşım şirketi Burulaş yetkilileri, kartların başkaları tarafından kullanılmasının önüne geçmek amacıyla bu tür durumlarda ciddi cezalar uygulandığını belirtti. Usulsüz kullanımların tespit edilmesi durumunda kartlara el konulduğu ve para eza kesildiği vurgulandı.

0x0-65-yas-uzeri-toplu-tasima-ucretsiz-kalkti-mi-agustos-itibariyla-kartlar-iptal-mi-edildi-ucretli-mi-65-yas-ustu-1690972425551-1691063861.jpg

Nejdet Bekiroğlu'nun yaşadığı mağduriyet, vatandaşları kartlarını başkalarına kullandırmamaları konusunda bir kez daha uyardı. Bu tür durumların birçok kişiyi etkilediğini ve mağduriyet yarattığını ifade ederek, yaşlı vatandaşları ve indirimli kart sahiplerini daha dikkatli olmaya çağırdı. Bu uyarı, haksız kullanımın önüne geçilmesi adına bir hatırlatma niteliği taşıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.